Zeci de tone de legume, confiscate din celebra piata de legume din Matca. Agricultorii i-au scos in huiduieli pe politisti

Dată publicare: 03-09-2014 19:02
Dată actualizare: 06-09-2014 07:01


Scandal in renumita piata de legume din comuna Matca, judetul Galati. Producatorii suspectati de evaziune fiscala au protestat impotriva politistilor veniti in control.

Nemultumiti ca le-au confiscat zeci de tone de legume fara acte de provenienta, localnicii i-au huiduit pe agenti ca pe stadion. In tot acest timp, trupele speciale au inconjurat masinile in care era marfa confiscata.

Politistii veniti in control la Matca au cerut sprijinul fortelor speciale, care au venit cu pusti si gaze lacrimogene. De teama ca localnicii vor folosi forta ca sa-si recupereze legumele confiscate, trupele speciale au pazit masinile in care se incarca marfa.

Politistii au vrut sa vada daca satenii au certificate de producator, documente pentru marfa vanduta si daca elibereaza bonuri fiscale. In urma controlului, zeci de tone de legume au fost confiscate.

"Au fost si doua controale pe saptamana, ca suntem sufocati. Saptamana trecuta a murit un tanar de 30 de ani, ca a facut un infarct dupa ce i-a confiscat politia toata marfa", spun oamenii din piata.

"Desi am certificate de producator pe usturoi, mi-au spus ca este din Spania", spune un comerciant.

"Mi-au confiscate toata marfa cand eu eram plecat. Dar eu am acte. De unde ma duc eu acum sa-mi iau legumele", striga un alt comerciant.

In final, politistii s-au retras in huiduielile agricultorilor revoltati ca au ramas fara legume. Agentii sustin ca vor reveni in comuna Matca pana cand comerciantii vor intelege ca trebuie sa respecte legea.


VIDEO PROTVPLUS.RO