S-au terminat lopetile si lanturile din magazine. Cozi mari la vulcanizare


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 22:42
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Iarna aceasta chiar ne-a luat prin surprindere", recunosc nu doar autoritatile, ci si cei care au afaceri cu echipamente de masina pentru vreme rea. Intr-un decembrie "de criza" spun ca nu se asteptau la asa aglomeratie la service-uri.

Daca nu v-ati echipat masina inca, nu prea mai gasiti nimic, cel putin pana cand magazinele isi vor reface stocurile. Primele care s-au vandut au fost anvelopele de iarna. Cei care insa nu au avut bani suficienti, au golit rafturile cu lanturi. In marile magazine nu se mai gasesc de cateva zile nici lopeti sau cabluri de curent, folosite de soferii care raman fara baterie la masina.

Vremea rea le-a adus castiguri si service-urilor auto. Fata de de saptamanile anterioare, numarul celor au au venit sa-si schimbe cauciucurile a crescut cu 75%, iar cozile au fost uriase. Ca sa intelegeti, chiar si luni, cand ninsoarea s-a oprit, oamenii au stat si cateva ore la rand.

Fata de iarna trecuta, reprezentantii service-urilor auto recunosc ca afacerea a scazut cam cu 10%, dar asta nu inseamna ca mecanicii le stau degeaba. Cu toate ca o singura anvelopa de iarna costa intre 100 si 2500 de lei. Daca insa le aveti deja cumparate si nu vreti decat sa le schimbati platiti cel mult 200.

Bataie pentru echipamente de iarna a fost zilele acestea si in hypermarketuri. Asa se face ca rafturile in care ar fi trebuit sa gasim cauciucuri de iarna, lanturi, baterii si lopeti erau aproape goale.

Cei din marile magazine recunosc ca nu se asteptau la un asa val de cumparatori si au dat deja comenzi noi spre alte firme.

 

Victimele zapezii! 11 oameni au murit din cauza frigului!
Vezi cum va fi vremea in urmatoarele trei zile
VIDEO PROTVPLUS.RO