Românii cu pretenții au plătit 1925 de euro de persoană pentru 4 zile de petrecere de Revelion. Ce au avut în meniu
Bucătarii au mucnit din greu și au alcătuit meniuri sofisticate pentru ca noaptea de Revelion să fie una de neuitat.
Românii cu pretenții au ales să își petreacă această noapte în locații de lux și nu se mai uită la nota de plată care ajunge să fie chiar și câteva sute de euro.
Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional pentru pofticioși!
În bucătăria unui restaurant din Poiana Brașov, 30 de bucătari pregătesc cu atenție fiecare preparat. Meniul, de tip apres ski, este gândit ca o călătorie a gustului, cu arome perfect echilibrate, inspirate din Austria, Italia și Franța.
Mădălin Avram, bucătar: „Aici este surpriza noastră care este cerută în special de cei mai mulți clienți ai noștri și anume fondue de brânză, cu nucșoară proaspătă, rasă deasupra, dulceață de ceapă și crutoane de pâine. Fondue, cotoletta, Hasselback potatoes, puteți să serviți acest sandwich. Noi începem masa cu niște stridii care sunt nelipsite de o șampanie sau un vin foarte bun”.
Și decorul este special. Candelabrele, tablourile mari, nuanțele de maro și auriu scoase în evidență de lumina caldă, toate creează o atmosferă extravagantă.
Ines Chiriac, reprezentant restaurant: „Atunci când ninge e căsuța din povești, partea din exterior, iar când intri este atmosfera aceea fix de la munte dintr-un mic chateau cu toate candelabrele și lumina caldă și absolut fiecare detaliu.”
Bineînțeles, nu vor lipsi nici surprizele pentru invitații care sunt pregătiți să intre în noul an cu bucurie.
Și în bucătăria unui alt hotel de 4 stele, tot din Poiana Brașov, este agitație. Sunt 40 de bucătari și ajutoarele care frig, mixează, coc, toacă ori gratinează diverse bunătăți.
Mai e puțin până când 380 de musafiri se vor așeza la mese. Vita Wagyu, trufe negre, foie gras și halibut salbatic sunt doar câteva dintre ingredientele menite să transforme farfuriile într-un spectacol gastronomic. În pahare va curge șampanie fina. 600 de euro este prețul meniului din noaptea de revelion.
Doru Bar, chef bucătar: „Am cumpărat de sărbători, numai pentru perioada asta, de 30-40 de mii de euro numai vită, plus caviar Beluga, calitate premium, 2500 de euro kg, undeva la 4 kg.”
Loredana, Horia Brenciu si Ana Lesko vor canta pentru oaspeți. Iar tematica petrecerilor se schimbă în fiecare seară - ”Fantoma de la operă”, ”Agentul 007”, ”Domnul și Doamna Smith”.
Delia Bogdan, organizator de evenimente: Pe noi ne provoacă acest hotel în fiecare an să le schimbăm aceste tematici. Mergem pe simplitate, pe lumânări, pe un cadru mai intim. ”
Basmul creat de gazde se întinde pe patru zile care, în cazul acestui hotel, costă 1925 de euro de persoană.