Protest pe drumul unde un minor a lovit 6 oameni. Alcoolemia uriașă pe care o avea acesta

Dată publicare: 08-01-2018 08:12
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Sute de oameni au protestat duminică în localitatea Mureşenii Bârgăului, din Bistriţa-Năsăud, în urma accidentului tragic de vineri, când o adolescentă de 16 ani a murit şi cinci persoane au ajuns în stare gravă la spital.

Oamenii spun că drumul a devenit unul al morţii pentru că nu există trotuare şi se tem să-şi mai trimită copiii la şcoală. Iar autorităţile ridică din umeri şi promit să rezolve situaţia.

Adolescentul, cu o alcoolemie de 2,5 la mie în sânge, a lovit şase oameni, pe o distanţă de cinci kilometri, după ce a furat maşina părinţilor. Una dintre victime, o faţă de 16 ani, a murit, iar celelalte persoane sunt în stare gravă la spital.

"Dacă erau trotuare nu mureau atâţia oameni. Au murit şi înainte şi acum. Când au făcut drumul trebuiau să facă un trotuar. Când am întrebat de ce nu se fac trotuare. Nu, că aşa-i proiectul."

"Tot timpul am zis, vrem trotuare, nu s-a putut. Noi nu am fost auziţi niciodată."

La protest au fost şi colegii Cristinei, o faţă de 14 ani, aflată încă în comă.

Reporter: Crezi că dacă erau trotuare şi mergea pe trotuar putea să fie ferită?
Elevă: Da. Şi şanţuri dacă nu erau aşa adânci. Automat a căzut în şanţ şi s-a lovit la cap.

Cum nu există trotuare, copiii sunt nevoiţi să meargă până la şcoală pe marginea drumului, spun oamenii, care se gândesc cu groază la ce s-ar putea întâmpla.

"Eu trebuie să vin de acasă cu copilul de mână până la grădiniţă."

"Am 12 nepoţi şi 2 strănepoţi şi noi tremuram într-una până vin de la şcoală."

Problema este veche, susţin localnicii. În 2006, când drumul a fost modernizat, proiectul nu prevedea trotuare. Acum, autorităţile ridică din umeri. Potrivit lor, cererile către CNAIR în acest sens au fost făcute, dar nu au primit un răspuns.

Comisar Şef IPJ Ciprian Buta: "O să demarăm toate activităţile în vederea sistematizării şi reglementarii acestui tronson."

Vasile Şut, primarul localităţii Mureşenii Bârgăului: "O problemă foarte mare este şi lipsa spaţiului."

Oamenilor nu le rămâne decât să spere că se va găsi o rezolvare şi că lucrările pentru realizarea reţelei de canalizare, care vor începe abia anul viitor, nu vor întârzia construirea trotuarelor în localitate.

Adolescentul ar fi fost bătut de localnici

Buta Margareta, mătușa minorului de 16 ani, care a spulberat cu camioneta părinților 5 copile de pe Valea Bârgăului, spune că nepotul său ar fi fost tras afară din mașină și bătut de localnici.

Cei care l-ar fi bătut ar fi fost părinții unora dintre copilele lovite de camionetă, relatează bistriteanul.ro.

”Oamenii și-au făcut legea cu mâna lor. Nu trebuia să își facă legea cu mâna lor. O greșit, va plăti, fiecare greșim. Băietu` e lovit la cap. O fost băut băietu`, da` nu trebuia să-l bată în halu` ăla”, precizează mătușa tânărului.

Aceasta a mai dezvăluit faptul că adolescentul nu își amintește mare lucru din ce s-a întâmplat și că nu crede că a cauzat atâtea accidente și mai ales că a băgat în mormânt o copilă de vârsta sa.

Tatăl adolescentului, care nu a dorit să facă declarații publice despre grozăviile făcute de fiul său, a confirmat și el varianta bătăii, susținând că va depune plângere la poliție împotriva celor care l-au agresat pe minor după accident.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO