Un magazin online de fapte bune, deschis de voluntarii din Galați, a devenit în scurt timp un adevărat fenomen.

Site-ul aduce împreună oameni care vor să doneze obiecte sau servicii și potențiali clienți, dornici să cumpere lucruri și să facă un bine.

Intermediarii, care își spun "elfi", au grijă ca marfă să fie evaluată, împachetată și în cele din urmă, livrată.

Iar banii adunaţi din vânzări sunt folosiţi pentru cauze nobile.

Sediul magazinului de fapte bune arată ca un atelier al spiridușilor, unde toată lumea muncește cu zâmbetul pe buze.

În spatele proiectului se află bloggeri și voluntari din Galați, care, în doar câteva ore au reușit să pună bazele site-ului și în scurt timp au apărut primii oameni dornici să doneze produse sau servicii, iar numărul lor a crescut de la o oră la alta. "Marfa" ajunge pe site cu ajutorul elfilor, care stabilesc prețul bunurilor primite și scoase la vânzare.

Ionuț Vlad, grafician: „Oamenii își pot dona cărți, jucării, tablouri, orice obiecte de care nu mai au nevoie și sunt într-o stare bună, iar alți oameni le cumpără de pe site. Toți banii aceștia sunt donați către niște cauze."

Voluntarii nu stau locului o clipă în această perioadă, mai ales că tot ei se ocupă și de ambalarea și livrarea produselor.

Ajutoarele lui Moș Crăciun au adunat până acum peste 11.000 de lei.

Liliana Cristea, Fundația Comunitară Galați: „Prin campania aceasta susținem două proiecte ale Fundației Comunitare foarte importante. Este proiectul "Științescu", care este o mișcare națională. Al doilea proiect este "Generații", care transformă două centre de tip after-school în care copii, tineri și vârstnici se întâlnesc și rezolvă cumva problemele comunității."

Inițial, tinerii și-au propus să strângă 10.000 de lei, dar cum ținta a fost depășită, acum vor să ajungă la 15.000 de lei. Site-ul va funcționa până după sărbătorile de iarnă, apoi va fi regândit astfel încât magazinul de fapte bune să susțină și alte cauze umanitare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!