Prima zi de Craciun: soare, cald, niciun fulg de nea

Dată publicare: 25-12-2010 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 14:36


Copilasilor le-a adus acadele, iar adultilor o zi de primavara din care numai ghioceii au lipsit! A fost darul batranelului din Laponia pentru romani.

Usor bulversati ca nu este frig de crapa pietrele si nici zapada pana la garduri, oamenii au iesit la plimbare in parcuri pentru o terapie binefacatoare. Valul de aer curat le-a facut apoi foame. Drept urmare, pe aleile dintre blocuri au sfarait mititeii si cotletele.

Razele caldute si glasurile copiilor au facut ca atmosfera sa fie destinsa total. In Cismigiu cantau pasarelele si numai bradul frumos impodobit te trezea la realitatea de decembrie, pentru ca in rest puteai sa juri ca suntem la final de martie si vine iepurasul.

In parcul IOR doar gheata subtire de pe lac, loc de refugiu pentru pescarusi, i-a contrariat pe cei care se plimbau pe alei in maneca scurta.

In tot acest tablou primavaratic, cu 16 grade in termometre, parca figurinele cu mosi de zapada, elfi si Mos Craciuni ori targurile cu cabanute nu-si mai aveau rostul. Nici vanzarile de vin fiert n-au prea mers daca n-a fost frig.

Craciun neobisnuit si la malul marii, unde s-au inregistrat 12 grade, asa ca toata lumea a iesit pe faleza.

Inclusiv la Sibiu, unde ar trebui sa fie frig, centrul vechi era plin. Tematori, cativa se asteapta insa la ce e mai rau.

Ceva mai practici cativa domni din Pitesti au facut un gratar in fata blocului. Carnatii si carnea au sfarait pe jar, intre 2 leagane si un tobogan.

De 3 ani incoace Mos Craciun vine cu zapada doar in creierii muntilor. In 2007 abia a fulguit, in 2008 ziceai ca a scapat cineva pe jos un sac de faina, iar in 2009 am avut chiar inundatii.

Meteorologii vorbesc despre o incalzire neobisnuita. Asta nu inseamna ca scapam usor. Ninsorile se intorc in ultimele zile din an.

Vremea extremelor! De la 18 grade de Craciun, la -5 grade de Revelion

Tags: craciun, meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO