Vremea extremelor! De la 18 grade de Craciun, la -5 grade de Revelion

Dată publicare: 25-12-2010 00:00
Dată actualizare: 15-10-2012 03:21


Meteo

Anul acesta am avut parte de un Craciun cu temperaturi de primavara: maxima zilei a atins 18 grade la Calarasi. Nu va puneti insa cojoacele la naftalina, pentru ca de maine vremea se raceste, iar peste cateva zile vom avea parte si de ninsori.

Duminica, 26 decembrie

De duminica vremea se va raci. Cerul va avea innorari in regiunile intracarpatice si la munte, unde local va ninge slab si va fi variabil in rest.

Pe seara incep sa cada precipitatii pe arii extinse in jumatatea sudica si izolat rest. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare, exceptand Dobrogea, unde vor fi mixte.

In ceea ce priveste temperaturile, maximele vor ajunge la 9 grade, iar cele minime vor fi intre -8 si 0 grade.

Luni, 27 decembrie

Vremea va continua sa se raceasca, iar cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii in toate regiunile. Aceste vor fi sub forma de ninsoare, exceptand Dobrogea, unde vor fi mixte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 2 grade, iar cele minime intre -9 si -2 grade, mai scazute in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei unde va fi ger.

Marti, 28 decembrie

Vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea in nordul, nord-estul, centrul tarii si izolat in celelalte regiuni. Cerul va fi temporar noros si local va ninge. Si vantul va sufla cu putere, mai ales in zonele montane.

Temperaturile maxime vor fi intre -9 si 1 grad, iar cele minime, in general, intre -14 si -6 grade.

Miercuri, 28 decembrie

Vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea, mai ales in regiunile din jumatatea de nord a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari in nordul tarii, unde izolat va ninge slab.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 si 0 grade, iar cele minime, in general, intre -16 si -6 grade.

Perioada 29 decembrie-1 ianuarie

Prognoza arata ca in cea mai stralucitoare noapte a anului Romania va imbraca o haina alba, pe care noi o vom decora, desigur, cu artificii.

In ultimele zile alea anului va ninge, dar temperaturile ne vor lasa sa ne bucuram de zapada, pentru ca nu vor cobori prea mult: minimele vor fi de -5 grade.

Pe 31 decembrie, in noaptea dintre ani, meteorlogii anunta ninsori in toata tara. Asadar, daca v-ati facut planuri si vreti sa va petreceti Revelionul la munte veti gasi zapada din belsug.

Sursa: Pro TV

Tags: meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO