Eveniment caritabil la Iasi. 800 de oameni au alergat pentru copii cu o inteligenta peste medie care nu au bani pentru scoala

Dată publicare: 26-04-2015 17:57
Dată actualizare: 29-04-2015 06:52


Peste 800 de oameni au alergat 21 de kilometri, la Iasi, ca sa-i ajute, prin donatii, pe copiii cu o inteligenta peste medie, care nu au bani sa mearga la scoala, sa-si cumpere carti si sa-si dezvolte abilitatile.

Cu experienta in jogging sau fara, toti participantii la semimaratonul desfasurata pe jumatate din oras, s-au declarat incantati ca si-au depasit propriile limite! Puhoiul de lume a pornit astfel pe cel mai lung traseu sportiv organizat vreodata pentru amatori in Iasi. Au participat cu entuziasm atat alergatori solitari, cat si familii intregi.

Unii sunt atat de pasionati incat spun ca alearga si in drum spre cumparaturi.

Mariana Parju, participant: "E prima data cand alerg 21 de kilometri. Mi-a fost frica si teama, insa astazi am invins si frica si teama".

O proaspata mamica a ales sa participe la semimaraton pentru a-si demonstra rezistenta la plimbare cu bebelusul.

Vlad Diaconescu, organizator: "Este prima editie, iar avand in vedere timpul de cand am pornit organizarea suntem foarte multumiti".

Banii stransi din donatii si sponsorizari vor fi dirijati catre sustinerea mai multor copii supradotati din mediul rural, care doresc sa invete, dar provin din familii stramtorate.


VIDEO PROTVPLUS.RO