Peste 600 de caini de toate rasele si marimile se lasa admirati zilele acestea la Iasi, intr-o expozitie nationala

Dată publicare: 15-11-2014 18:39
Dată actualizare: 18-11-2014 06:47


Unii valoreaza si cateva mii de euro, pentru ca sunt exemplare din rase foarte rare. Intretinerea lor costa foarte mult, dar bucuria stapanilor este nepretuita atunci cand prietenii lor necuvantatori castiga premii.

Spalati, pieptanati si dichisiti, cainii s-au prezentat in fata unui juriu format din specialisti chinologi din Germania, care i-au studiat cu atentie. Otto, un catel de 3 ani din rasa Tera Nova, a castigat detasat titlul de cel mai frumos exemplar.

Josepf Demeter, proprietar: "Rezista si in apartament, insa pe termen mai scurt, nu suporta caldura, aglomeratia, insa are nevoie mereu de prieteni de joaca. Nu l-as da pentru nimic in lume".

Claudia este din Republica Moldova si a venit cu caini din rasa Pomeranian, la care statura este invers proportionala cu pretul. Un exemplar ajunge si la 5.000 de euro.

Bairac vine din Ucraina. Este un ciobanesc din Asia centrala care cantareste 90 de kilograme si nu are nici un adversar.  Are insa nevoie de o jumatate de kilogram de boabe zilnic.

Dan Daniluc, proprietar: "E recomandat sa-l ai undeva intr-o curte cu spatiu inchis, cel putin 1.000 de metri patrati, are nevoie de miscare. E un caine foarte echilibrat, il vedeti, sta cuminte, sta linistit, cand e cazul stie ce trebuie sa faca, nu trebuie sa-i spun eu."

Expozitia va continua si duminica.

Tags: caini,


VIDEO PROTVPLUS.RO