Pentru ei copilaria inseamna calvar. Patru frati abandonati de mama, gasiti de Asistenta Sociala flamanzi si infrigurati


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2014 06:59
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2014 13:40
Categorie: Stiri Sociale

Patru copii din Iasi, cu varste intre 2 si 7 ani, au fost luati de asistentii sociali din familie, dupa ce au fost gasiti singuri in casa, intr-o stare jalnica.

Erau nesupravegheati de 24 de ore, flamanzi si infrigurati, dupa ce mama lor a plecat de langa ei fara sa-i mai pese de soarta lor. Nepasarea femeii este cu atat mai greu de inteles cu cat unul dintre cei mici, o fetita de 3 ani, are si o fractura mai veche la un picior, lasata netratata.

Copiii, trei baieti si o fata, au ramas doar cu mama, dupa ce tatal lor a plecat la munca in strainatate si n-a mai vrut nici el sa stie de cei mici. Femeia e insarcinata din nou, in sapte luni, insa cu iubitul surorii ei, spun cei de la asistenta sociala. E foarte posibil ca la el sa fi plecat acum, intr-o alta localitate, lasandu-si copiii fara supraveghere. Un vecin a realizat joi seara pericolul in care erau cei patru frati si a sunat la 112. Asistenta sociala i-a dus apoi la spital.

Dr. Lucian Cernahovschi, Spitalul "Sf.Maria" Iasi: "Practic, au fost lasati nesupravegheati mai mult de 24 de ore de mama lor. Trei dintre ei au fost internati la Pediatrie, iar o fetita prezenta si o fractura la picior si a fost internata la Chirurgie".

Tiberiu Bantas, purtator de cuvant Directia de Asistenta Sociala Iasi: "Este vorba de o forma de neglijare grava. In ultima perioada, mama a parasit de mai multe ori domiciliul, i-a lasat in frig si fara mancare, astfel ca acestia au ajuns la spital".

In timp ce fratii sai se simt acum mai bine, dupa ce au primit ingrijiri medicale, fetita de 3 ani are inca de suferit, pentru ca ar putea fi operata la picior. Cei de la Protectia Copilului spun ca vor face plangere la Politie impotriva mamei pentru rele tratamente aplicate minorior si neglijare. In acelasi timp, vor cere decaderea celor doi parinti din drepturi, pentru ca minorii sa poata fi dati in asistenta maternala.

VIDEO PROTVPLUS.RO