O femeie cu handicap, impreuna cu cei 4 copii ai ei, isi duc viata dupa o zi pe alta. Copiii sunt orfani de tata


Ultimul update: Marti 30 August 2016 15:10
Data publicarii: Vineri 26 August 2016 16:56
Categorie: Stiri Sociale

Acestia traiesc intr-o saracie crunta, in judetul Vaslui, iar casa lor are gauri in acoperis, mancarea fiind gatita in curte, pe-o plita. Femeia nu are pe nimeni care sa o ajute.

In urma cu 4 ani, Liliana Lancrajan, 49,  l-a nascut pe cel de-al 5-lea copil, iar la scurt timp a ramas vaduva. Din cauza saraciei, aceasta si-a incredintati copilul unor vecini, pentru a nu muri de foame. Mai are 2 fete si 2 baieti gemeni, cu varste cuprinse intre 9-16 ani.

Toata familia are la dispozitie un buget lunar de 1000 de lei. Femeia si-ar dori sa poata repara casa, dar acestia traiesc la limita subzistentei.  Femeia spune ca are butelie, dar nu are aragaz, de aceea apeleaza la plita.

Intrebata care sunt necesitatile ei si ale copiilor, femeia a raspuns:" Imbracamintea. Si reparatiile casei, pentru ca atunci  cand ploua afara , ploua in casa. Cred ca o sa coste destul de mult ca sa acoperim casa".

Pe langa asta, femeia este ingrijorata ca in scurt timp incepe scoala, si ea nu are bani sa le cumpere copiilor nici rechizite, nici haine sau ceva mai consistent de mancare.

" O sa Inceapa scoala, si am 2 fete la Vaslui si 2 la Solesti. E foarte greu, dar ce sa fac? As vrea sa fie copiii fericiti si sa am de toate pentru ei, pentru mine mai putin: sa aiba ce manca si cu ce se imbraca, sa aiba un acoperis deasupra capullui si sa poata mearge la scoala", a adaugat aceasta.

Copiii spera la un viitor mai bun. Vecinii stiu situatia dramatica a familiei, dar spun ca nici ei nu au posibilitatea financiara ca sa-i ajute. 

Unul dintre copii:"Nu am tot ce-mi trebuie. Mi-as dori o bicileta si o casa mai frumoasa. Vine iarna si va fi frig in cea actuala"
 

Casa lor nu dispune de masina de spalat sau de frigider. Mama copiilor nu are bani de mancare sau de rechizite. Ea spera la orice ajutor din partea oamenilor empatici: haine, materiale de constructii, alimente sau electrocasnice.

 

 

Tags: saracie, orfani, vaslui,

Oficial ONU: Romanii sunt printre cei mai saraci din Europa, dar refuza sa recunoasca.
Statistica rusinii. UNICEF: 8% dintre minorii din Romania traiesc intr-o saracie severa
350.000 de copii din Romania traiesc in saracie absoluta
VIDEO PROTVPLUS.RO