Nu ai platit platit impozitele? Te poti trezi oricand cu contul blocat


Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2012 19:54
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Zecile de mii de romani care s-au trezit cu salariile sau pensiile blocate in contul unor datorii neonorate acuza autoritatile de abuz.

Unii dintre ei sustin ca si-au platit la timp impozitele sau amenzile ori ca mai aveau timp sa faca asta.

Numai in Capitala, mai bine de 3.500 de persoane sunt in aceasta situatie delicata.

Si alti cetateni care au restante la plata impozitelor pentru case, terenuri si masini se pot trezi oricand cu conturile blocate. Asta chiar daca au de achitat, de pilda, 30 lei.

Mai mult, in unele cazuri, restrictiile s-au impus chiar si pentru cei care si-au platit amenzile.

Marin Muset din Oradea a avut o surpriza neplacuta. I-au fost blocate toate cardurile. Mai exact, omul avea de platit o amenda de 80 de lei. Nu l-a anuntat nimeni ca i se prgateste ceva. Nu este insa singurul.

De departe, cel care are toate motivele sa fie nervos este domnul Nicolae Chiru, care sustine ca e la zi cu toate darile si tot i s-a pus poprire pe cont.

Inspectorii cauta scuze: ba ca a gresit un angajat, ba ca a fost o eroare de sistem. Oamenii plimbati insa pe la ghisee nu gusta aceste explicatii.

Pe de alta parte, blocarea conturilor este prevazuta de Codul Fiscal, desigur, nu inainte de vreme si nici daca omul este dispus sa achite penalitati.

Numarul nemultumitilor ar putea creste, mai ales dupa 30 septembrie, cand expira termenul-limita pentru plata impozitelor pentru casa sau masina.

Tags: impozite, legi,

Atentie! Puteti fi oricand executat silit pentru datoriile la stat
Impozitul progresiv de locuinte, bucuria notariatelor. Afla de ce!
In goana dupa bani, statul ii executa silit pe cetatenii cu datorii
VIDEO PROTVPLUS.RO