Medicii clujeni au organizat un bal caritabil, ca sa stranga 30 de mii de euro pentru aparatura. Cat a costat intrarea

19-11-2016 08:57


Un dar nepretuit pentru inimile pacientilor, si asa greu incercati de soarta, este scopul balului caritabil organizat de Institutul Inimii din Cluj care de trei ani aduna laolalta oameni cu suflet mare.

De aceasta data, medicii vor sa stranga 30.000 de euro ca sa cumpere o trusa de chirurgie folosita pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

De aproape trei decenii, la Institutul Inimii din Cluj, medicii fac minuni. Iar de trei ani incoace, organizeaza baluri caritabile ca sa stranga fonduri pentru aparatura. Oamenii de bine au raspuns prompt si de aceasta data.

Femeie: "Le aratam ca suntem aproape de ei in demersal lor de a face un mediu mai bun in acest sistem medical de care ne plangem cu totii, si ca oamenii pot sa insufleteasca putin locul mai repede decat vine partea legislative si oficiala."

Si cativa artisti s-au oferit sa-si vanda tablourile, iar o parte din suma va fi donata.

Flaviu Pop, pictor: "E o cauza caritabila si ma bucur ca o sa se doneze o parte din suma celor cu probleme, cred ca acesta este scopul acestui bal."

In acest an, doctorii si-au propus sa adune 30.000 mii de euro - bani pe care ii vor folosi pentru achizitionarea unei truse de chirurgie minim invaziva.

Conf. doctor Adrian Monlar, Director medical al Institutului Inimii Cluj: "Sunt niste proceduri chirurgicale care se folosesc in mod frecvent pe plan mondial si sunt, zic eu, viitorul chirurgiei cardiace."

Pana acum, peste o mie de pacienti ai institutului au beneficiat de investitiile facute datorita donatiilor.

In cele doua editii ale balului caritabil s-au adunat peste 30.000 de euro.

Banii stransi au fost folositi pentru dotarea spitalului cu aparate ekg, mobilier nou pentru blocul operator, seringi automate dar si un dispozitiv pentru incalzirea sangelui, folosit in sectia de terapie intensiva.

Taxa de participare la bal a fost de o suta de euro de persoana.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO