La 2 ani a suferit prima operație pe creier, iar apoi și-a petrecut copilăria prin spitale. Povestea lui Denis Pașcovici


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2018 13:21
Categorie: Stiri Sociale

O luptă inegală, dusă cu o boală crudă, a fost pierdută joi seara de băiatul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici.

Denis, care avea 14 ani, și-a dat ultima suflare după ce aproape întreaga lui viață a stat prin spitale.

Iubea fotbalul, iar zilele trecute, când copilul era în stare gravă, tatăl lui a transmis un mesaj emoționant naționalei, care joi a jucat împotriva Lituaniei. Și-a dorit din tot sufletul că ai noștri să câștige meciul care, spunea el, poate fi ultimul pentru Denis.

Din păcate, cel mic nu a mai apucat să se bucure de victorie.

La nici doi ani, Denis, băiatul fostului fotbalist Cosmin Pashcovici, a fost diagnosticat cu o boală cruntă. În scurt timp, a suferit prima operație pe creier pentru a-i fi îndepărtată o tumoră canceroasă și părea că totul va fi bine. Doctorii le-au dat speranțe părinților că micuţul se va recupera, însă au urmat ani de chin, cu tratamente şi numeroase intervenţii medicale.

Cosmin Pascovici, tatăl lui Denis: "Nu avem cum să ne oprim, mergem şi dacă ştim că exstă o singură şansă în lumea asta şi acolo mergeam cu el, dacă se punea problema."

Şi au luptat, şi au încercat să îşi salveze copilul. Dar, într-o seară, pe când băieţelul avea 11 ani, au primit o nouă lovitură îngrozitoare. Copilul a suferit o hemoragie intracraniană. Atunci, şansele de supravieţuire erau aproape inexistente, dar mama lui a continuat să spere. L-a vegheat zi şi noapte şi a visat la ziua în care se va întoarce acasă cu fiul ei.

Ionela Pascovici, mama lui Denis: "De fiecare dată când cedez, când simt că nu mai pot, tot timpul mă uit la el şi îmi dă el un imbold."

Şi de parcă nu era destul, aflat în spital, la terapie intensivă, băiatul s-a infectat cu două bacterii.

Cosmin Pascovici, tatăl lui Denis: "De atâţia ani, de când e Denis bolnav, am acceptat soarta, adică şi ca el să plece..."

Cum cheltuielile erau tot mai mari, tatăl lui Denis a renunţat la fotbal şi a plecat să lucreze în Franţa, în agricultură, ca să facă rost de banii necesari pentru tratamentele fiului său.

Cosmin Pascovici, tatăl lui Denis: "Am fost forţat, greutăţile, nu mai pui atunci, nu mai ţii cont că e greu, uşor. Te duci să faci bani pentru copiii tăi..."

După campania de ajutorare demarată de emisiunea "La Măruţa" în 2016, s-au adunat în numai trei zile, 75.000 de euro, bani folosiţi pentru ca Denis să primească o şansă la o viaţă normală. În cele din urmă, a fost externat şi a început să se simtă mai bine. După ani de zile în care nu s-a ridicat din pat, a reuşit să îşi mişte picioarele, ajutat de mamă.

Dar sâmbătă, Denis a suferit un atac cerebral şi a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Iar tatăl lui le-a transmis un mesaj cutremurător fotbaliştilor de la Naţională, care aseară au jucat împotriva Lituaniei.

Mesajul lui Cosmin Pascovici către Federația Română: "Îmi doresc din toată inima, poate va fi ultimul meci pe care îl va prinde, să câştigaţi pentru el."

Din păcate, băiatul nu a mai putut fi salvat. Îndurerată, mama lui a postat pe o reţea socială un filmuleţ.

Denis va fi condus pe ultimul drum duminică, la Constanța.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO