Mai multi frati abandonati de parintii lor s-au revazut pentru cateva ore la Iasi. Povestea trista din spatele intalnirii

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

O poveste emotionanta s-a consumat la Iasi. Acolo, mai multi frati abandonati de parintii lor s-au revazut, joi, dupa multa vreme.

Au curs multe lacrimi insa, dincolo de durere, cei mici s-au bucurat sa stea macar cateva ore impreuna. Viata i-a fortat sa se multumeasca si cu putin.

Parasiti de parinti lor, acesti 5 copii cresc acum printre straini: 2 in orfelinat, ceilalti 3 in familii de asistenti maternali.

Cei mari, Ionut si Elena, nu si-au putut stapani lacrimile cand si-au revazut fratii, pe Georgiana, Marian si Constantin. Incep sa inteleaga ca in cazul lor destinul nu a fost deloc bland.

Elena, are acum 12 ani. Din 2011 nu mai stia nimic de sora ei mai mica.

"Nu mai plange, da? Fii mai vesela", ii spune asistenul maternal uneia dintre fetite.

Dupa aproape un an in care au stat departe unul de celalalt, joi s-au strans iar in brate alti doi frati: Cosmin si Adelin. Baietii de 10 resprectiv 11 ani au ramas fara mama dupa ce singura fiinta care avea grija de ei s-a prapadit de cancer.

Tatal nu a vrut sa stie niciodata de ei. Cosmin, nascut cu grave probleme locomotorii, este imobilizat intr-un carucior. Acum se afla la un centru de copii.

Adelin, a fost luat de o familie cu suflet. De emotie, baiatul de la orfelinat nici nu a mancat, nici nu a baut. Doar si-a privit, tacut, cu ochii lui albastri sufletul pereche.

Alte doua fetite abandonate in maternitate de aceeasi mama s-au intalnit joi pentru prima oara.

"E foarte important pentru ei cand vor creste sa stie ca au o sora, un frate", explica Mihaela Mariuca, asistent maternal.

Psihologii spun ca despartirea fratilor lasa, in timp, urme adanci. Din pacate insa, in prea putine cazuri pot fi dati in plasament in aceeasi casa.

Discutie reporter-Irina Stan, psiholog clinician specialist:

Irina Stan: "-Ei sunt in prealabil pregatiti pentru aceste intalniri pentru a nu fi traumatizante despartirile ulterioare”
Reporter: “-Unii dintre ei au plans”
Irina Stan: “-Normal, este o reactie fireasca sa planga, sa-si doreasca sa se revada si sa-si doreasca sa ramana toti la un loc"

Asistentii sociali spera ca la intalnirea de anul viitor sa participe si parintii care i-au lepadat pe acesti copii nevinovati. Pana acum nici unul nu a vrut sa onoreze invitatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO