In comuna Band localnicii nu au canalizare si drumuri asfaltate, dar exista o fantana arteziana de 25.000 de lei

Dată publicare: 06-04-2017 16:33
Dată actualizare: 09-04-2017 07:47


Locuitorii din Band, judetul Mures, nu au canalizare sau drumuri asfaltate insa se pot mandri cu o fantana arteziana de aproape 3 metri inaltime, cu trei statuete.

Construita acum zece ani, fantana insa a secat si se deterioreaza pe zi ce trece. Ba chiar unele componente au disparut. Fostul primar a investit 25 de mii de lei in acest proiect, devenit inutil.

Comuna Band este cea mai mare din judetul Mures, dupa numarul locuitorilor, insa la proiecte pentru folosul comunitatii este codasa.

Spre exemplu, fantana arteziana din centrul localitatii a fost pusa in functiune la inaugurare, in urma cu 10 ani. Edilul de atunci, cantaretul Mircea Rusu, care a candidat din partea PSD - le-a facut-o "cadou" dupa ce a castigat alegerile.

Reporter: "Ati vazut sa functioneze?"

Localnic: "Da."

Reporter: "Cand?"

Localnic: "Acum 4, 5, 6, 7, 10 ani a functionat, dar nu stiu de ce nu functioneaza."

Cadoul i-a costat atunci pe sateni 25 de mii de lei. Suma a fost platita din bugetul local, in conditiile in care in zona sunt case care nu au apa curenta si nici canalizare. Satenii s-ar bucura mai mult daca strazile ar fi asfaltate, ca sa nu inghita zilnic praful ridicat de masini.

Localnic: "Nu stiu care e treaba, conductele sunt fixate in pamant, dar nu functioneaza nimic, ce o sa fie din el".

Dupa zece ani, primarul comunei s-a schimbat si autoritatile de acum incearca sa deblocheze lucrarile de canalizare si sa asfalteze ulitele.

Radu Mircea, primar comuna Band: "Avem mari probleme cu canalizarea, lucrare care a inceput in 2007 si care a fost abandonata de vreo 5 ani. Nu mai avem mari sanse sa recuperam sumele cu care au produs un prejudiciu primariei 3 - 4 miliarde de lei."

Daca totul merge bine, asfaltarea va fi gata la toamna, iar canalizarea, abia cand Primaria va face rost de 3 milioane de lei, pentru o statie de epurare.

Fostul primar, Mircea Rusu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu. Este acuzat ca a cheltuit banii din buget pe proiecte de dezvoltare fara niciun rezultat.


VIDEO PROTVPLUS.RO