Pastele de 1 Mai si cum si-au schimbat romanii planurile de Sarbatori. 8 din 10 vor sa fie alaturi de rude si prieteni

26-04-2016 18:20


Suprapunera Pastelui cu Ziua internationala a Muncii nu a clintit hotararea romanilor de a sta de Inviere acasa. Un studiu recent, realizat de IRES arata ca 8 din 10 romani prefera sa-si petreaca sarbatorile cu cei apropiati, rude sau prieteni.

Chiar si cei care pleaca in calatorie au ales tot tara noastra, cel mai probabil ca sa pastreze partial traditiile.

65% dintre cei intervievati considera ca Pastele este sarbatoarea familiei si raman acasa. Alte 22 de procente isi vor vizita prietenii si doar 9% vor pleca intr-o scurta vacanta.

Chiar si romanii care pleaca in calatorie nu par dispusi sa arunce cu bani. Media calculata pe familie este de aproximativ 1.000 de lei.

Ceilalti in schimb spun in general ca au bani suficienti pentru masa de sarbatoare. 32% vor fi mai calculati iar 15% vor taia anumite produse de pe lista.

Bugetul mediu alocat pentru alimente va fi de 400 de lei.

Daca este clar ca mai toti vor vopsi oua, procentul fiind de peste 95% in ceea ce priveste friptura de miel procentul scade la 40%.

90% dintre cei chestionati sustin ca respecta traditiile din aceasta perioada si considera ca Pastele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul crestin ortodox.

Studiul IRES a fost realizat pe un esantion de 1.240 de adulti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO