Ideile inedite care le-au salvat afacerile pe timp de criza. Cum si-au redecorat doi patroni din Alba restaurantele
Decoruri speciale si povesti de familie aduse in fata clientilor. Pe asta au mizat doi patroni de restaurante din Alba ca sa reziste pe piata in timp de criza.
Unul a amenajat un local medieval, decorat cu mii de arme si armuri pe care le-a adunat de la colectionari. Celalalt a impanzit peretii cu costume populare si fotografii vechi.
Ca sa nu-si piarda afacerea pe timp de criza, Calin, patronul unui local cu specific rustic din Santimbru, a decis sa isi aduca o parte din viata in fata clientilor. Costume populare vechi de zeci de ani, unelte folosite in gospodarii, dar si poze de familie insufletesc localul.
"Clientii vin sa se simta ca acasa, vin sa isi aminteasca de copilarie si de lucrurile care erau de la parinti si de la bunici. Te uiti si recunosti bucata din familia ta, recunosti bucata din casa parinteasca. Facand si mancarea traditionala romameasca ei isi amintesc de ce au trait acum 30, 40, 50 de ani", spune Calin.
Atrasi de atmosfera placuta si decorul plin de culoare, clientii nu au intarziat sa apara.
Pasionatii de povesti cu domnite si cavaleri au o alta varianta. Cosmin si-a decorat restaurantul din Alba Iulia cu mii de arme si armuri care stau marturie sutelor de ani de istorie. Si povestea localului, care dateaza din 1514, i-a cucerit pe clienti.
"A fost barbican, apoi pulberaria cetatii, apoi s-a transformat in moara, in zona respectiva se invarteau patru cai, in 1970 a fost crama cetatii", povesteste patronul.
Pentru ca au reusit sa isi reinventeze afacerile, cei doi proprietari au fost rasplatiti cu o crestere semnificativa a numarului de clienti si a incasarilor.