Iarna isi face de cap in nordul tarii! Traficul feroviar afectat

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 19:24


Viscolul si ninsorile s-au intors in centrul si in nordul Romaniei. Mai multi copaci, doborati de vijelii, au cazut peste calea ferata care leaga Moldova de Transilvania si au inchis un drum national in Harghita.


Mai grav este, ca in acest moment, 600 de oameni din judetul Alba sunt izolati de nameti. Este vorba despre locuitorii din cinci sate.

Nici oamenii, nici utilajele n-au reusit sa deschida drumul. In aceste conditii, localnicii din Apuseni au de mers cu sania sau pe jos cate 12 kilometri.

In Harghita, alte probleme. Viscolul puternic si zapada cazuta din abundenta au rupt zeci de copaci care au blocat drumul dintre Gheorghieni si Sovata. Dupa cateva ore circulatia a fost redeschisa, dupa ce arborii au fost luati de pe sosea.

Una dintre cele mai importante linii feroviare, care uneste Moldova de Transilvania, a fost blocata intre Ilva Mica si Vatra Dornei. Brazii doborati de vant si de greutatea zapezii au cazut pe sine, iar trenurile au fost deviate sau, mai rau, anulate.

Dupa aproape 15 ore, timp in care trenurile au adunat intarzieri de aproape 700 de minute, circulatia a fost reluata dar cu restrictii de viteza. S-a mers cu 30 de kilometri pe ora in zona Ilva Mica - Vatra Dornei.


VIDEO PROTVPLUS.RO