Un drum national a fost inchis si pe celelalte se circula cu dificultate!

Dată publicare: 26-11-2008 00:00
Dată actualizare: 24-10-2012 21:37


Aceasta este situatia in judetul Harghita, unde de mai bine de trei ore ninge abundent, stratul de zapada fiind deja 20 de centimetri.

Ca de obicei, drumarii sunt depasiti de situatie, desi sustin ca au scos pe soselele din judet nu mai putin de 45 de utilaje.
In jurul orei 12:00, circulatia pe Drumul National 13B care leaga Gheorghieni de Sovata a fost inchis. Aici, mai multi copaci de pe marginea drumului s-au rupt si au cazut pe carosabil.

In plus, stratul de zapada depaseste in umele zone 20 de centimetri. De asemenea, se circula in conditii grele pe Drumul European 578, intre Miercurea Ciuc si Toplita, pe Drumul Natrional 13A, intre Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc.

Probleme sunt si pe DN 12A, intre Miercurea Ciuc si Comanesti, unde utilajele de deszapezire sunt insuficiente pentru a face fata situatiei. Din cauza lipsei echipamentului de iarna, mai multe tiruri au tras pe dreapta nereusind sa mai urce catre Varful Calonda.

Drumarii au iesit pe sosele inca de dimineata, insa total nepregatiti pentru ninsoarea abundenta care cade de trei ore in judet. Intrebat cum decurg actiunile de deszapezire, responsabilul pentru Drumul European 578 si-a varsat naduful pe echipa PROTV.

Nu de aceasi parere au fost si soferii afectati de drumurile inzapezite. Daca va continua sa ninga abundent si in urmatoarele ore, exista riscul ca si alte drumuri din Harghita sa fie inchise circulatiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO