Gustul "rafinat" al romanului nu are limite. Cum dau bogatii si 2000 de euro pe un picior de porc


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 00:07
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2011 18:28
Categorie: Stiri Sociale

Luxul nu stie ce-i criza, iar romanii sunt bogati. Poate va suna
stiintifico-fantastic, dar acesta este punctul de vedere al comerciantilor de delicatese.

Cu totii si-au prezentat vineri produsele exclusiviste, la un
salon de vinuri si gastronomie, organizat la Bucuresti.

Cei pentru care banii sunt doar un amanunt au dat o mie de lei pentru un kilogram de carne de porc si 160 de lei pentru o cutiuta de foie gras.

Vedeta salonului a fost porcul iberic. Iar un jamon, pe romaneste jambon, costa de 50 de ori mai mult decat banalul ciolan pe care noi il gatim cu fasole, de pilda.

Chit ca pretul este prohibitiv, explicatii exista. Animalele din aceasta rasa mananca doar ghinde si traiesc in semisalbaticie. Pina sa ajunga la vanzare, carnea lor este afumata timp de 3 ani.

Un picior de porc de rasa spaniola costa cam cat o vacanta intr-un hotel de 5 stele, nici mai mult, nici mai putin de 2.000 de euro.

Gustul merita banii, incearca sa ne convinga producatorul spaniol.

Nu se stie niciodata, spun cei care numai in Romania vand cam doua tone de fois gras pe an.

"Este o tara foarte bogata, cu oameni care apreciaza gastronomia franceza", spune Nelly Gerbeaux, unul dintre importatori.

Tot din Franta vine si vinul botezat Chanel. Desi costa 120 de euro sticla, iar romanul de rind ofteaza si trece mai departe, salonul nu a dus lipsa de clienti.

"Din cand in cand simt ca trebuie sa ma tratez cu niste lucruri mai deosebite. E respectul fata de sine", recunoaste Nicusor Cazan, unul dintre vizitatori.

De la acelasi eveniment cunoscatorii au putut sa isi faca aprovizionarea cu sare neagra sau piper care nu provoaca stranutul. Costa 50 de lei suta de grame.

Care este cea mai populara mancare din lume si cine a inventat-o?
CAMERA ASCUNSA.Resturante pe litoral, prinse cu dorada
Flori de soc pane si rulada de panselute. Ce restaurant recomanda preparatele din flori
VIDEO PROTVPLUS.RO