Gestul facut de zeci de femei, in Brasov, pentru a le alina durerea copiilor bolnavi de cancer. Cum vor sa stranga donatii

13-07-2016 08:30


Pasiunea pentru crosetat si dorinta de a face un bine le-a adus laolalta pe zeci de femei din Brasov.

Scopul lor este sa ajute copiii internati in sectia de oncologie a spitalului de pediatrie din oras.

Voluntarele vor sa umple saloanele cu jucarii, dar asta nu este tot. Si-au propus sa confectioneze o patura uriasa pe care sa o scoata la licitatie.

In sectia de oncologie a spitalului de pediatrie din Brasov se lucreaza intens inca din martie. La finalul acestei luni, copiii care au parte de o soarta crunta vor fi primiti aici pentru tratament. Pe de alta parte, zeci de femei se pregatesc si ele pentru a-i intampina pe micuti. Au crosetat papusi colorate, care vor umple saloanele, in speranta ca asa le vor mai alina din durere.

Voluntara: "Conteaza foarte mult pentru ei ca pacienti. Cel mai mai important lucru: sa vezi farama aia de bucurie intr-un noian de tristete si amaraciune."

Acum, voluntarele muncesc de zor la o patura colorata imensa. Ele pun cap la cap bucati adunate de la oameni inimosi.

Simona Gheorghe, economist: "Sunt tot felul de modele: de la inimioare la margarete, sunt patratele in diverse culori. Iti ia timp, nu e o chestie pe care sa o faci in 5 minute. Daca iti place nimic nu e greu."

Ideea ii apartine Gabrielei , de profesie economist, dar pasionata de crosetat.

Gabriela Bularca, economist: "Ne-am propus sa adunam cat mai multe patratele din toata lumea daca putem. Ne-au trimis romani din toata lumea."

Patura va fi scoasa la licitatie pe 13 septembrie, de ziua internationala a crosetatului, iar banii vor fi donati spitalului.

Lenke Nagy, voluntara Asociatia Daruieste Viata: "Oncologia pediatrica este foarte speciala, mai speciala decat la adulti pentru ca copiii sunt luptatori, isi diresc sa traiasca si atunci am considerat ca putem face ceva pentru ei."

Pana acum, asociatia Daruieste Viata a adunat - din donatii - 450.000 de euro. Banii au fost folositi pentru modernizarea sectiei de oncologie a spitalului, astfel incat copiii care ajung acolo sa aiba parte de cele mai bune conditii.

VIDEO PROTVPLUS.RO