Crucea lui Arsenie Boca, gasita la Brasov, la 68 de ani dupa ce a fost data disparuta. Legendele nascute in jurul obiectului

Ultima actualizare: 04-09-2015 07:00
arsenie boca

Descoperire de exceptie in Biserica Sfanta Treime din Brasov. Crucea de rugaciune a parintelui Arsenie Boca a fost gasita dupa ce a fost data disparuta in urma cu 68 de ani. In jurul acestei sfinte cruci s-a impletit, in timp, o adevarata legenda.

Pe vremea cand parintele Arsenie Boca a fost inchis in temnitele Securitatii, gardienii il vedeau rugandu-se la ea prin vizeta. Insa, atunci cand intrau in celula sa pentru a o confisca, aceasta cruce disparea. Bucuria cea mai mare a preotilor din Scheii Brasovului a fost aceea de a descoperi aceasta cruce in Biserica Sfanta Treime, in altarul lacasului de cult, langa antimis, relateaza adevarul.ro.

"Lucrez la o carte despre civilizatia dacilor din Scheii Brasovului, iar parintele Aurelian Reit la lucrarea lui de doctorat. In timp ce cercetam arhiva comuna a cetei junilor batrani si Bisericii Sfanta Treime, am gasit o fotografie - document unica, in care apare regretatul parinte paroh Voineag alaturi de parintele Arsenie Boca", ne-a declarat dr. Liviu Pandele, mare comandor al Ordinului Militar Sfanta Maria Crestin Ortodox.

In urma mai multor cercetari rezultate din arhivele bisericii, s-a descoperit crucea cu care binecuvanta credinciosii parintele Arsenie Boca, ajunsa intr-un mod inexplicabil sub antimis (panza pusa in altar pentru a aseza pe ea painea sfintita si potirul).

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO