Cosmar fara sfarsit pentru satenii din Glodeanu-Silistea. Zapada inca depaseste un metru inaltime

02-04-2012 18:56


Pentru gospodarii din sudul tarii, iarna aceasta pare sa fie un capat de drum. Nici dupa o luna si jumatate nu s-au topit nametii cazuti in satele din Buzau.

La Glodeanu Silistea, multe dintre acoperisurile caselor s-au frant, gardurile au fost rupte, iar copacii sunt culcati la pamant.
Foarte multi oameni au pierdut tot ce au avut.

O camera video amplasata pe acoperisul unei case din Glodeanu Silistea a filmat pas cu pas cum s-au topit nametii de peste patru metri. Grav este ca in timp s-a adunat extrem de multa apa in gospodarie.

la aproape o luna si jumatate de la ultima ninsoare, in
Glodeanu Silistea sunt inca multe zone unde nametii de zapada masoara mai bine de un metru. Din cauza umezelii, casele au inceput sa se darame.

In tot satul sunt zeci de case care au nevoie de reparatii. Una dintre ele este a Ioanei Damaschin. In februarie, locuinta femeii arata ca un iglu.

Pagube mari are si Vasile Draghici. Acoperisul lui s-a naruit. O mie de lei a platit pana acum bietul om, dar tot mai are de lucru.

Si in camp este dezastru. Culturile de orz si de rapita s-au sufocat pur si simplu sub marea de zapada.

Exista insa si o parte buna. Zapada a reusit sa refaca necesarul de apa din sol, ceea ce inseamna ca agricultorii trag speranta de recolta bogata macar la grau, porumb si floarea soarelui.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO