Copiii din gradinite sunt cuprinsi de febra serbarilor de Craciun. Cadourile pe care si le doresc cei care au fost cuminti

Dată publicare: 11-12-2014 18:07
Dată actualizare: 14-12-2014 01:00


Se apropie vacanta de Craciun, iar in gradinite larma parca este si mai mare ca in restul anului. Educatoarele impart roluri de ingerasi, magi si spiridusi, iar cei mici repeta de zor.

Toata lumea stie ca Mosului ii plac doar copiii isteti, care stiu sa spuna poezii. In paralel, parintii gonesc de la un magazin la altul in cautarea costumelor ideale pentru serbare.

La grupa mica dintr-o gradinita, pustimea exerseaza. Desi abia au trecut de trei ani, dansatorii sunt convinsi ca dupa ce vor incinge hora Mosul va lasa tot sacul cu daruri la ei.

Si la grupa baby repetitiile sunt in toi. Petra nu stie bine toate cuvintele, insa poate sa spuna ce viseaza sa primeasca.

''O papusa maare....atat de mare....'', spune Petra.

Cateva clase mai incolo, langa bradul impodobit, colegii ei mai mari sunt parca mai ascultatori in aceste zile. Au inteles ca ''daca nu sunt cuminti, nu mai vine Mosul''.

Iata insa ca au trecut vremurile in care prescolarii se certau pe rolurile de magi, spiridusi sau oameni de zapada.

''Vreau sa fiu printesa Elsa...'', spune o fetita.

''Vreau sa fiu prietenul Elsei...'', spune un baiat.

"As vrea sa fiu Ana, prietena Elsei care o ajuta mereu...'', a spus o alta fetita.

In tot acest timp, parintii colinda magazinele in cautarea tinutelor ideale. ''Am luat un costum de mag pentru serbare...'', a spus un parinte.

''Preturile sunt ok...noi nu aveam costume pe vremea noastra...'', a spus un tata.

Parintii care vor sa inchirieze un costum trebuie sa stie ca preturile pornesc de la 50 de lei si cresc odata cu numarul de zile in care il tin. Daca vor sa il cumpere scot din buzunar chiar si 150-200 de lei pentru un costum de Mos Craciun, elf sau mag.

''De obicei le aleg de pe site si stiu cand vin aici ce isi doresc...unii cumpara doar accesorii cum ar fi cornite de ren, coronite de fulgi de zapada...'', a spus Mariana Lungu, managerul unui magazin.

Cele mai multe serbari vor avea loc saptamana viitoare, iar pe 19 decembrie toti copiii intra in vacanta de Craciun.


VIDEO PROTVPLUS.RO