Cine sunt romanii care se bronzeaza in parcurile din Bucuresti. In Tineretului sau IOR se face plaja ca la Mamaia


Ultimul update: Miercuri 27 Mai 2015 06:51
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2015 18:45
Categorie: Stiri Sociale

A inceput sezonul de bronzat in mijlocul orasului. Practicantii sunt persoane de regula la pensie, care isi dau intalnire zi de zi in parcuri sau pe malul lacurilor.

Duminica, in Bucuresti, i-am gasit insa destul de ingrijorati. Se tem ca autoritatile ar dori sa interzica plaja urbana, dar si ca nu sunt lasati sa se scalde. Pe Marian din Nerva Traian, un pensionar vorbaret, l-am gasit lenevind pe iarba din parcul Tineretului. Povesteste ca vine aici de copil cu precizarea ca pe atunci lacul era curatat si putea sa se scalde. Astazi, la 70 de ani ar vrea sa inoate dar nu i se permite. Il opresc paznicii.

Il sustine amicul sau nea Mihai, care se plange ca plaja urbana este singura pe care si-o permite la 72 de ani. S-ar duce la namol, dar trebuie sa mearga la casa de pensii sa ia bilete.

Cativa tineri ceva mai sprinteni i-au sfidat pe paznici. Dupa cateva sarituri mai reusite au fost insa si ei incoltiti.

Din sectorul 4 ne mutam in parcul Alexandru Ioan Cuza. La umbra copacilor de langa apa, aproape 50 de oameni isi trag sufletul. Imbracati ca de litoral cu mancare si bautura de acasa, majoritatea au ajuns la pensie. Spun ca nu au bani sa se duca la mare, dar isi pregatesc de acasa de toate si stau toata ziua la plajj.

Intre ei s-au legat adevarate prietenii, acum in pericol daca autoritatile ii vor alunga de la plaja. In Bucuresti, sezonul a inceput in mai si se va incheia abia la toamna.

VIDEO PROTVPLUS.RO