"Zambete la semafor". Actiune in traficul din Baia Mare pentru a-i face pe soferi sa nu mai fie agresivi

19-11-2016 09:42


Zambete la semafor - asta ofera si cer in schimb cativa tineri din Baia Mare.

Chiar daca suna ciudat, este un proiect care isi propune sa reduca numarul accidentelor. In plus, astfel, se vrea ca soferii sa nu mai fie atat de agresivi in trafic.

Inarmati cu afise cu indemnuri optimiste, tinerii s-au strecurat printre masini, spre uimirea conducatorilor auto. Si vor continua sa faca asta timp de un an, o data pe luna.

Voluntarii care si-au propus sa ofere si sa smulga zambete la semafor sunt elevi ai liceului teoretic Emil Racovita si membri ai Asociatiei studentesti "Amicus" din Baia Mare.

Tinerii s-au alaturat initiativei politistilor de a-i face pe soferi mai responsabili, dar si mai veseli.

Pe langa portia de optimism, cei din trafic au primit si calendare cu indemnuri pozitive. Pe unii i-a incantat proiectul "Zambete la semafor".

Soferita: "Foarte interesant."

Sofer:"E super, mi se pare o actiune foarte buna."

Altii, in schimb, nu mai cred in schimbare. Nici macar in magia unui zambet.

Dan Robinson, presedintele asociatiei Amicus Baia Mare: "Sa zambeasca, sa fie bucurosi si sa spuna stop nemultumirii. Adica crearea unei atmosfere placute in trafic, de rabdare si de zambete."

Actiunea se desfasoara in colaborare cu Inspectoratul de Politie al judetului Maramures. Astfel, autoritatile spera ca pana la sfarsitul anului, numarul accidentelor sa scada.

Florina Metes, purt de cuvant IPJ Maramures: "Aduce buna dispozitie in randul participantilor la traficul rutier pentru a reduce agresivitatea in trafic si implicit producerea de accidente rutiere."

Campania inedita va avea loc timp de un an, in fiecare zi de vineri din a treia saptamana a lunii.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO