Câți bani ar fi luat pentru înmatriculare polițiștii bănuiți de legături cu samsarii de mașini

11-09-2019 20:01


La întrebarea multor experți, „cum de circulă unele maşini pe șosele, deși sunt bombe pe patru roți", răspunde o acțiune a polițiștilor Direcției Generale Anticorupție.

Aceștia au descoperit o rețea de samsari, ajutați de trei agenți de poliție, care ar fi colaborat pentru a înmatricula mașini, despre care nu se știe cât erau de sigure. 20 de persoane au fost duse la audieri.

O cantitate uriașă de documente a fost ridicată de agenții de la DNA. Sunt saci cu dosare de înmatriculare din toată țară, care vor fi verificate pentru a se verifica dacă au fost legal întocmite.

Anchetatorii îi bănuiesc pe cei trei polițiști, bănuiți de legături directe cu samsarii, că i-ar fi ajutat nu doar să intre peste rând, în fața altor persoane, pentru a obține înmatricularea, dar și că au întocmit dosare care nu erau complete sau care conțineau informații neconforme cu realitatea. Și totuși, iată că treceau acele inspecții tehnice obligatorii cu brio.

În cadrul anchetei, urmează să vedem câte astfel de autoturisme și cu ce fel de probleme ciruclă pe străzile. Știm, deocamdată, că polițiștii ar fi luat aproximativ 100 de euro pentru fiecare mașină înmatriculată. 20 de persoane au fost duse la audieri.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO