Asistații social din Hunedoara, puși să muncească dacă mai vor banii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
asistat social

Persoanele din Deva care solicită ajutoare sociale vor trebui să muncească, de la 1 aprilie, în primele zece zile ale lunii, câte opt ore pe zi, pentru a putea să beneficieze de acest sprijin din partea primăriei.

Cei care nu respectă respectiva cerinţă riscă să piardă ajutorul din partea comunităţii, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali.

Beneficiarii de ajutor social vor fi repartizaţi în echipe alături de angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărie Municipală (SPIGM) şi vor desfăşura, în general, activităţi ce ţin de curăţenie şi îngrijirea spaţiilor verzi.

"Pentru banii pe care-i dăm de la bugetul local, aceste persoane vor trebui să presteze o activitate. Pentru a fi mai eficienţi, am stabilit ca din data de 1 până pe 10 ale lunii, timp de opt ore pe zi, să lucreze împreună cu angajaţii de la SPIGM şi să desfăşoare activităţile de care este nevoie", a declarat luni primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit datelor Primăriei Deva, în oraş sunt 110 persoane care beneficiază de ajutoare sociale, dintre care 61 vor trebui să muncească la întreţinerea spaţiilor verzi.

Lunar, primăria alocă 35.000 de lei de la bugetul local pentru plata ajutoarelor sociale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO