Canicula si UEFA EURO 2016 au crescut consumul de bere in Romania. Reactia strainilor care au gustat din berea autohtona

Ultima actualizare: 09-07-2016 07:59

Arsita, dar si UEFA EURO 2016, i-au facut pe romani sa bea din ce in ce mai multa bere. Erau deja pe locul 8 in Europa la consum si sunt sanse sa urce.

"Fie ea blonda, bruna sau chiar rosie, este buna la orice ora din zi si din noapte", spun amatorii. Si "cel mai bine merge cu o fata frumoasa", a fost de parere un tanar, iesit marti seara in Centrul Vechi al Capitalei, la un pahar sau mai multe.

Cand sunt 30 de grade peste zi, cine are timp se retrage la umbra sa se racoreasca? O doamna a ales berea bruna: "Tine de sete si, pe de alta parte, ma rog, daca e o bere buna... Nu e chiar asa de grav, cum ai bea o tarie sau un pahar de vin, eventual. Bauta cu limita nu e nicio problema!"

Daca ziua oamenii sunt atenti la cat beau, seara se schimba situatia. Anul trecut, Romania s-a clasat pe locul 8 la consumul de bere intr-un top european, dupa state precum Cehia, care este lider detasat, Germania sau Austria.

Ciprian Sandu, secretarul general Asociatia "Berarii Romaniei": "Consumul a crescut de la 14,9 hectolitri, la 15,8, iar consumul pe cap de locuitor a ajuns la 80 de litri."

Strainii care ajung la noi prefera berea noastra.

"Bem bere locala, suntem din Germania... Asta e ok. Imi place sa sustin intotdeauna productia locala a unei tari cand o vizitez si sa nu beau bere din Olanda sau alte state", spune un turist.

Vara, spun producatorii de bere, consumul creste cu pana la 30 la suta fata de restul anotimpurilor. Iar anul acesta, berile au curs si curg una dupa alta, mai ales la meciuri.

Calin, manager bar: "Au fost temperaturi extrem de mari... Totusi, a fost si un val de turisti. Acesta a dus automat la o crestere destul de mare a consumului de bere. S-a dublat fata de luna trecuta. De exemplu, daca luam 15 butoaie de bere, acum suntem undeva la 30 de butoaie de bere comandate pe zi. In primul rand, cu meciurile... A explodat consumul."

Iulian: Fiind vara si Campionatul European, o bere merge la un meci, orice ar fi.
Reporter: Dar cu ce se combina cel mai bine o bere?
Iulian: Cu o fata frumoasa langa mine.

In proportie de 97 la suta, romanii prefera berea autohtona. Totodata, importurile au scazut, in timp ce exportul a crescut, destinatiile principale fiind tarile din Balcani, dar si cele in care comunitatea romaneasca este puternica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!