Apelul familiei Aurei Ion, la 4 ani de la accidentul din Apuseni. ”Sistemul corodat de interese naște monștri”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 12 Ianuarie 2018 14:39
Categorie: Stiri Sociale
aura ion - stiri

La 4 ani de la accidentul aviatic din Munții apuseni, soldat cu decesul pilotului Adrian Iovan și al studentei Aura Ion, familia tinerei trimite un mesaj premierului României.

În scrisoarea familiei Aurei Ion se acuză modificarea unor probe din dosarul penal pentru a se proteja anumite persoane. Se face o paralelă cu cazul poliţistului acuzat de pedofilie şi se susţine că ”suntem una dintre aceste familii ce trăim în fiecare zi, în fiecare clipă, pe pielea noastră, emanația abuzurilor”.

”Și se face anchetă penală: probe din dosar sunt modificate - pentru a se proteja persoane, modificări care nu-l sesizează sub nicio formă pe Procurorul general. Inițial, nu înțelesesem de ce Procurorul general a dispus mutarea dosarului la București, la Parchetul General, cât timp, în dosar, nu exista niciun suspect. Nu că acum am avea vreunul...Oare funcția actuală a acestuia are vreo minimă legătură cu mutarea dosarului, din februarie 2014? Nu știu...mă întreb. Acum, se prefac că fac o expertiză, în realitate se ascunde mizeria”, se arată în scrisoare.

În 20 ianuarie 2014, cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei (doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală) se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Cauza morţii pilotului Adrian Iovan a fost şoc traumatic şi şoc hipotermic, consecinţă a unui politraumatism şi expunerea la temperaturi scăzute. Sublocotenentul Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a decedat, potrivit specialiştilor de la Medicină Legală Alba, ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute şi tulburări de dinamică respiratorie, consecinţa unui traumatism cervico-toracic.

Textul integral al scrisorii:

”STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU,

Ne-ați îndemnat să ne punem în situația în care familiile noastre pățesc un caz similar cu cel al copiilor abuzați de un om ce, se presupune că, veghează la respectarea legilor, că el însuși, prin activitatea lui profesională, reprezintă legea. Dar iată că lucrurile sunt total contrare, omul legii, NU respectă legea, CI doar abuzează de puterea pe care simte că i-o conferă legea!

Iată-ne puși într-o atare situație, când Instituțiile Statului, da, cele ale căror misiune este să vegheze asupra bunăstării țării și să-și protejeze cetățenii, prin funcționarii lor incompetenți și abuzivi, noi, cetățenii acestei țări, suntem omorâți cu zilele. Zi de zi, sistemul acesta putrezit, corodat de interese, în loc să pedepsească abuzurile săvârșite chiar de către oamenii săi și incompetența acestora ce curmă vieți, își pune la adăpost lichelele, le scoate basma curată ori de câte ori comit câte o ilegalitate.

Suntem una dintre aceste familii ce trăim în fiecare zi, în fiecare clipă, pe pielea noastră, emanația abuzurilor: la 20 ianuarie 2014 instituțiile abilitate nu au ajuns la victimele accidentului aviatic din Mulnții Apuseni, deși cei însărcinați să acționeze cunoșteau coordonatele, acestea fiindu-le transmise de către supraviețuitori. Se cereau informații de la Centrul Moscova, în timp ce Ministerul Apărării avea forța necesară și suficientă să intervină, să localizeze și să îi salveze, timpul de intervenție, indiferent de condițiile meteorologice, fiind de 1 oră și 38 minute și s-ar fi ajuns cu elicopterul IAR-330 PUMA SOCAT care, totodată, făcea și localizarea aeronavei prăbușite, așa cum rezultă din ceea ce ne-a comunicat, nouă familiei - întrucât în anchetă nu s-a dorit acest răspuns, Statul Major al Forțelor Aeriene.

Dar incompetența și ignoranța și-au spus cuvântul, Romatsa a refuzat intervenția Forțelor Aeriene, în timp lucrători ai Statului nu aveau habar să citească pe hartă și au stat cu coordonatele în buzunar sau, rămânând în registrul dumneavoastră, cu fundu’ pe coordonate!
La nivel de coordonare, nu au existat coordonatori.

Și au murit!...victimele!

Și se face anchetă penală: probe din dosar sunt modificate - pentru a se proteja persoane, modificări care nu-l sesizează sub nicio formă pe Procurorul general. Inițial, nu înțelesesem de ce Procurorul general a dispus mutarea dosarului la București, la Parchetul General, cât timp, în dosar, nu exista niciun suspect. Nu că acum am avea vreunul...Oare funcția actuală a acestuia are vreo minimă legătură cu mutarea dosarului, din februarie 2014? Nu știu...mă întreb. Acum, se prefac că fac o expertiză, în realitate se ascunde mizeria.

Se apropie 20 ianuarie! Se fac 4 ani de când noi, familia, trăim cum v-am descris! De când, zi după zi, vedem cum, doar niște minți bolnave, precum cea a polițistului, pot să gândească în ce fel să acopere incompetența, ignoranța, abuzul unora din sistem! Mi-e limpede...Sistemul actual, putrezit, corodat de interese, naște monștri!

Domnule Prim-ministru, ce reacții au instituțiile de la cel mai înalt nivel pentru ca, în DOSARUL CATASTROFEI AVIATICE DIN MUNȚII APUSENI, să fie oprit abuzul, pentru a avea garanția drepturilor noastre, sau drepturile cetățenilor sunt un lux, cum spunea un fost ministru!?”

Sursa: StirilePROTV

Noua expertiza privind accidentul aviatic din Apuseni, in care a murit Adrian Iovan. Ce vor sa afle anchetatorii
Contradictii intre Omniasig si familia Aurei Ion cu privire la despagubirile platite dupa accident. Suma acordata de companie
VIDEO PROTVPLUS.RO