Afacerea nascuta din timpul petrecut in plus la serviciu de parinti. Cati bani se investesc si se obtin dintr-un afterschool

Dată publicare: 24-09-2015 19:10
Dată actualizare: 27-09-2015 07:29


Afacerea numita after-school ia avant de la an la an in Romania. Si asta pentru ca tot mai multi parinti stau la serviciu peste program si nu mai au timp sa verifice temele copiilor.

In plus, vor sa ii stie in siguranta. Drept urmare, piata este plina de oferte si, in functie de buget, oamenii platesc pentru transport si diverse optionale. Cam toti vor limbi straine, sporturi si arte plastice.

Cele mai cerute optionale sunt engleza si germana. Insa se bucura de succes si lectiile de pian, actorie, balet sau inot. La un asemenea afterschool, Deea invata sa picteze in culorile toamnei. A lipit frunzele uscate in locul copacilor si povesteste ca vine in fiecare zi aici pentru ca parintii ei sunt foarte ocupati.

Colega ei Daria apreciaza mai mult clubul de limba engleza. Pornita in urma cu 3 ani, cu doar 10 copii, afacerea s-a dezvoltat iar acum sunt de 10 ori mai multi inscrisi.

A mers bine si pentru ca elevii au avut rezultate bune la scoala. Intr-o alta incapere dansul e rege.

In general parintii care isi lasa copiii la after school sunt tineri care stau de dimineata pana seara la serviciu. dar ei nu vor doar ca cei mici sa fie supravegheati in timpul temelor, ci sa fie implicati in cat mai multe activitati care sa i dezvolte armonios. tocmai de aceea opteaza pentru cursuri de limbi straine, pian, pictura, dans si inot.

Pentru programul scurt, pana la ora 16, parintii platesc 550 de lei , insa cei care isi lasa copiii pana la ora 19 achita 900 de lei. Masa si transportul intra in pret, nu si activitatile practice care sunt alte cateva sute.

"Cel mai bun feedback pentru noi e seara, cand copiii nu vor sa plece acasa, le spun parintilor sa mai plece si sa vina dupa 5 minute", spune Ana Maria Vecerdea, managerul unui afterschool.

Cine vrea sa intre in acest tip de afacere care manageriata ca la carte poate aduce cifre de afaceri chiar si cu 30 la suta mai mari de la un an la altul trebuie sa aiba investeasca initilial citeva zeci de mii de euro.