La un pas de moarte dupa ce a deschis o conserva de fasole cu carnati. Cea mai periculoasa toxina din lume, gasita in Buzau
Un barbat de 44 de ani din localitatea Patarlagele a ajuns la spital, infectat cu bacteria ce produce cea mai periculoasa toxina naturala.
Un barbat din Patarlagele, judetul Buzau, a fost diagnosticat marti, cu botulism. Potrivit ziarului local Opinia Buzau, omul s-a imbolnavit dupa ce a fi consumat o conserva cu fasole si carnati, cumparata de la un magazin din localitate. La cateva ore dupa a mancat-o a inceput sa se simta rau si a mers la spital. Analizele au arata ca omul are botulism iar acum Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (DSVSA), va demara o ancheta
„Astazi (n.r., 21 martie), DSP ne-a anuntat despre acest caz si imediat a fost trimisa o echipa la Patarlagele pentru a demara actiunea de control. A fost verificat magazinul de la care a fost cumparata conserva respectiva. Cei de la magazin ne-au declarat ca au avut in stoc doar sase asemenea conserve, dintre care au fost cumparate doua, una de catre barbatul care s-a imbolnavit si o alta de catre alt localnic, care nu a contractat boala. Trei dintre conservele ramase in magazin au fost sigilate, iar o alta a fost trimisa la Bucuresti pentru analize de laborator”, a precizat dr. Marijean Milea, reprezentant al DSVSA Buzau.
Pacientul cu botulism a fost trimis la Institutul National „Victor Babes” din Capitala, data fiind gravitatea bolii sale. Botulismul este cauzat de toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum, t care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute. Semnele si simptomele debuteaza dupa 12 – 36 de ore de la consum. Pacientul are dificultati la inghitit si vorbire, prezinta o slabiciune a muschilor fetei, vedere dubla, probleme ale respiratiei, voma, ameteli, crampe abdominale si chiar paralizie.