Gest impresionant facut de familia unui barbat aflat in moarte cerebrala in spitalul din Buzau. Rudele lui au fost de acord sa ii doneze organele pentru ca medicii nu il mai puteau salva.

Pacientul in varsta de 57 de ani a ajuns marti in stare grava la Terapie Intensiva, dupa ce locuinta sa a fost cuprinsa de flacari. El si-a riscat viata si a intrat in foc pentru a-si scoate fiul si soacra din valvataia puternica.

Barbatul locuia cu baiatul sau de 18 ani, fiica de 30 de ani si soacra, in varsta de 85 de ani. Marti, un incendiu puternic a pus stapanire pe casa lor. Omul a reactionat imediat si mai intai si-a scos fiul din flacari.

Apoi, a intrat din nou in foc pentru a-si salva soacra care era intr-o camera la etajul cladirii. Dar fumul gros i-a doborat pe amandoi.

Femeia si-a dat ultima suflare, in ciuda eforturilor facute de medici. O sansa la viata a avut ginerele ei. Inima lui a inceput din nou sa bata dupa ce doctorii l-au resuscitat. Omul a fost apoi transportat de urgenta la spital. Dar, in cele din urma, a intrat in moarte cerebrala. Rudele barbatului au inteles ca nu mai poate fi salvat. Si, cu toate ca a fost o decizie dureroasa, familia a acceptat prelevarea de organe.

DR. ADRIAN ZOICAN, COORDONATOR UPU-SMURD BUZAU: "Prin acceptul familiei de prelevare a organelor, practic, gestul dansului a trecut dincolo de viata, el continua sa fie un erou si sa salveze alte vieti."

RADU ZAMFIR, COORDONATORUL ECHIPEI DE PRELEVARE A ORGANELOR: "S-au recoltat ficatul, rinichii si corneele, e un gest profund umanitar care la noi e din ce in ce mai frecvent facut, lumea intelege ce inseamna sa dea viata prin acceptarea donarii de organe."

Organele au fost transportate in Capitala. Prima oprire a ambulantei a fost la Institutul Clinic Fundeni, unde echipajul medical a adus rinichii.

Si ficatul, dar si corneele vor ajunge la bolnavi pentru care de acum viata se poate schimba. Copiii donatorului au ramas acum orfani si fara un acoperis deasupra capului. Dar gandul ca tatal lor este un adevarat erou, chiar si dupa moarte, le mai alina suferinta.