Copii cu probleme cardiace grave, operați gratuit la Monaco datorită unui medic român

12-02-2018 16:49

Copiii cu probleme cardiace grave, pentru care nu se găsesc soluţii în ţară, pot fi operaţi gratuit la Monaco.

Totul graţie medicului român Clara Alexandrescu, care de câţiva ani reuşeşte să găsească specialişti acolo şi să convingă organizaţii umanitare să suporte cheltuielile.

În ultimii ani, patru copii au fost operaţi la Monaco, iar intervenţiile au fost pe deplin reuşite.

Raluca are patru ani şi s-a născut cu o malformaţie congenitală la inimă, care nu îi mai dădea voie să crească sau să ia în greutate. Din cauza alergiilor şi a mai multor probleme respiratorii, în ţara niciun medic nu s-a încumetat să o opereze. O şansă s-a găsit pentru fetiţă la un spital din Monaco.

Ramona Paicu, mama: "În Bucureşti nu ne-au dat nicio şansă. Un medic ne-a spus că doctorul Clara Alexandrescu ne poate ajuta. Ea s-a ocupat de tot. "

De aceeaşi şansă a avut parte şi Ioana, o adolescentă de 14 ani.

Radu Doina, mama: "În ţară a avut parte de o operaţie care nu a reuşit. Am fost foarte fericiţi că s-a putut face ceva pentru ea."

Costurile acestor intervenţii chirurgicale extrem de complicate au fost susţinute de fundaţia Prinţesei Grace de Monaco. Medicul român Clara Alexandrescu, care lucrează într-un Spital din Monaco, a fost cea care a reușit să îi convingă pe străini să facă un miracol pentru copii.

Clara Alexandrescu, medic cardiolog: "Banii nu sunt o problemă pentru ei. Este important să găsim cazuri care nu pot fi operate în ţară. Problema este că în ţara nici nu avem un sistem bine pus la punct prin care să depistăm aceste cazuri.”

Singurele costuri pe care părinţii trebuie să le suporte sunt cele de transport.


VIDEO PROTVPLUS.RO