Dăncilă, după anunțarea premierului desemnat: Îl chem pe Iohannis la un "unu la unu"

15-10-2019 17:33

Viorica Dancila

Dăncilă, a anunţat marţi că îl invită pe preşedintele Klaus Iohannis, candidat la un nou mandat pentru alegerile prezidenţiale, la o confruntare "unu la unu".

"S-a dovedit foarte eficient în a coaliza partidele pentru a da jos Guvernul. Îl aşteptăm să facă dovadă de aceeaşi eficienţă şi la votul guvernului său. Este foarte eficient în a imagina scenarii şi războaie cu PSD. Însă când vine vorba de guvernarea ţării şi exercitarea atribuţiilor constituţionale, de şef al statului, eşuează pe toată linia. Pentru dărâmarea acestui guvern, fără a exista o soluţie de înlocuire, şi pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă, îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu", a spus ea într-o declaraţie de presă susţinută la sediul central al PSD.

Dăncilă a opinat că preşedintele Klaus Iohannis "are o maximă eficienţă în a face rău României", invocând în acest sens "blocarea Executivului, încălcarea Constituţiei sau a principiului imparţialităţii" ori "discursul urii" îndreptat împotriva PSD.

Liderul PSD, demis de la şefia Guvernului joi prin moţiune de cenzură, a făcut declarațiile la sediul partidului la ora 18:30, după desemnarea de către preşedinte a noului premier. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru, după ce guvernul condus Viorica Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură. În acelaşi timp, Dăncilă şi Iohannis concurează şi pentru şefia statului.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO