USR: ”Motivele preşedintelui de a o respinge pe Olguța Vasilescu sunt întemeiate”


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 15:12
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 14:42
Categorie: Stiri Politice
Stelian Ion

USR consideră că motivele invocate de Klaus Iohannis, care a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, sunt întemeiate, a declarat deputatul Stelian Ion, conform Agerpres. 

"Este în prerogativele preşedintelui să facă această numire, dacă a făcut această alegere şi a motivat-o este alegerea domniei sale. PSD, că îi convine sau nu îi convine, se dă de ceasul morţii, acum PSD, că nu are ce să facă într-o astfel de situaţie, acceptă, nu au ce să facă.

Nu au curaj să meargă mai departe cu fantasmele acelea legate de suspendarea preşedintelui, ei nu au nicio susţinere populară, au o susţinere populară din ce în ce mai mică", a spus Stelian Ion, joi, la Parlament.

În opinia sa, PSD încearcă să "fenteze" legea.

"Motivele preşedintelui mi se par întemeiate şi dacă ei consideră că, făcând o nominalizare şi preşedintele având dreptul ăsta, chiar scrie în decizia CCR că are dreptul să refuze, şi că vin a doua oară cu aceeaşi nominalizare şi a treia oară cu aceeaşi nominalizare şi că fentează cumva legea, iată că se înşeală, nu le va merge cu astfel de practici, cu astfel de artificii", a punctat Stelian Ion.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

USR: ”ALERTĂ! PSD fură şi dosare cu semnături Fără Penali”
Alianţa USR-PLUS ar putea avea candidat unic la alegerile prezidenţiale
Alianţa USR-PLUS ar putea avea candidat unic la alegerile prezidenţiale
VIDEO PROTVPLUS.RO