Tariceanu: Vom creste salariile atunci cand economia ne va permite

Ultima actualizare: 23-06-2012 00:24
Tariceanu

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut din nou, luni, liderilor de sindicat sa inteleaga ca majorarea cu 50% a salariilor va avea efecte negative asupra economiei.

De asemenea, a acuzat partidele de stanga ca sustin aceasta crestere doar din motive electorale.

"Stanga are un program clar de a castiga alegerile, dar nu si un program de guvernare a Romaniei", a spus Tariceanu, intr-o declaratie de presa sustinuta luni la Guvern.

El a amintit ca pentru marti este programata semnarea unui acord cu sindicatele privind salarizarea in sectorul bugetar si a aratat ca salariile vor fi majorate in perioada urmatoare in mod responsabil, pe masura ce economia va permite o astfel de masura.

In urma cu o saptamana, tot intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, seful Guvernului a cerut responsabilitate din partea sindicatelor din Educatie si a profesorilor, aratand ca declansarea grevei este o masura gresita, ca salariile nu pot fi majorate cu 50% si ca nu va accepta sa utilizeze fondurile destinate investitiilor pentru salarii.

Sindicalistii afiliati la federatiile Alma Mater, FLSI, "Spiru Haret" si FEN s-au aflat, luni, intre orele 12.00 si 14.00, in greva de avertisment, pentru a protesta fata de decizia Guvernului de a suspenda aplicarea legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO