Sute de simpatizanti ai PMP au cerut demisia lui Victor Ponta, in strada. Unii protestatari ar fi fost bruscati de jandarmi

07-06-2015 13:27


Miting PMP - FACEBOOK

Cateva sute de membri si simpatizanti ai Partidului Miscarea Populara (PMP) au cerut demisia premierului Victor Ponta, duminica, la un miting organizat in fata Palatului Victoria.

Protestarii au afisat pancarte pe care scrie: "Ponta, nu intelegi ideea, noi nu suntem in Coreea", "Ponta - PSD: somaj si saracie pentru intreaga Romanie", "Ponta demisia!".

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca un prim ministru acuzat de fapte grave de coruptie ar trebui sa inteleaga ca orice zi in plus la Palatul Victoria produce efecte negative asupra economiei tarii, pietei de capital si asupra cetatenilor statului. El a precizat ca a solicitat in urma cu trei zile autorizarea acestui miting, insa nu a primit o aprobare in acest sens. In alta ordine de idei, Tomac a adaugat ca va cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, afirmand ca unii protestatari au fost bruscati de jandarmi.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Agerpres ca mitingul nu este autorizat si ca protestatarii au incercat sa plece din zona Piata Victoriei, iar pentru a nu fi blocat traficul jandarmii au reasezat dispozitivul. El a precizat ca, potrivit legislatiei in vigoare, amenda pentru un miting neautorizat este cuprinsa pentru organizatorul persoana fizica intre 1.000 si 10.000 de lei, iar pentru fiecare participant intre 500 si 5.000 de lei.

El a adaugat ca Jandarmeria Capitalei urmeaza sa ia masurile care se impun in acest caz.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO