Dăncilă: Iohannis, comportament la fel de imatur și egoist ca Tăriceanu. Vom merge în Parlament

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis "a înlocuit datoria constituţională de mediator între partide cu cea de sabotaj", susţinând că şeful statului "are un comportament la fel de imatur și egoist ca Tăriceanu".

Premierul a precizat că Guvernul îşi va continua activitatea şi că va merge în Parlament, unde va încerca să obţină susţinerea necesară, nu pentru că „ţine de scaun”, ci pentru că are o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români.

LIVE declarațiile Vioricăi Dăncilă:

- Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul dat de candidatul la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis care din păcate nu și-a înțeles rolul constituțional nici după cinci ani de când ocupă această funcție.

- Atitudinea lui Iohannis nu este deloc surprinzătoare, de 2 ani și jumătate se folosește de funcția pe care o deține pentru a împiedica, bloca și critica fără fundament real acest Guvern.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

- Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituțională de mediator între partide politice cu cea de sabotaj.

- Președintele nu a înțeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituțiilor statului, care trebuie să funcționeze indiferent de interesul electoral.

- Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al domnului Călin Popescu Tăriceanu: unul abandonează Guvernarea, celălalt blochează numirea miniștrilor. 

- În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile și a tuturor acestor domni cu pretenții de bărbați de stat, care din considerente electorale mențin instabilitate, noi ne vom continua activitatea.

- Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt și spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a duce programul de Guvernare până la capăt.

- Nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă. La fel ca ieri, Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România este o țară stabilă, în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze, blocând sistematic activitatea acestui Guvern.

- Avem un președinte care a reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori Guvernul, refuzând miniștri după bunul plac.

- Dacă domnul Iohannis consideră că acest guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile, a generat una dintre cele mai mari creșteri din UE și a crescut considerabil investițiile, înseamnă că un guvern de succes pentru el înseamnă tăierea pensiilor și salariilor, renunțarea la dreptul la proprietate și conviețuirea în grupuri.

- E de-a dreptul revoltător că folosește de la tribuna administrației prezidențiale expresia "guvern corupt". Îl somez să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează grav imaginii României

- Acest guvern pe care domnul Iohannis îl consideră incompetent e cel lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice și de toți oficialii europeni pentru buna gestionare a problemelor europene, cel care a crescut veniturile românilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale.

- Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat.

- Am văzut lașitatea domnului Tăriceanu, minciunile domnului Ponta, plângerile penale ale domnului Orban și jignirile domnului Barna. Am văzut încă o dată toate atacurile lui Iohannis. Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați ai României, care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte, și nu pe cine țipă mai tare.

Declarațiile vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

"În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a motivat respingerea propunerilor pentru Ministerul Justiţiei, Educaţiei, precum şi propunerea de vicepremier pe teme economice.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Iohannis respinge remanierea propusă de Dăncilă. ”Această guvernare toxică nu poate continua”
Iohannis respinge remanierea propusă de Dăncilă. ”Această guvernare toxică nu poate continua”

„PSD să plece de la guvernare!" Este mesajul ferm dat de președintele Klaus Iohannis, după ce coaliția s-a destrămat, la începutul săptămânii.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.