Președintele R. Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Cotroceni

Dată publicare: 20-04-2021 12:50
Dată actualizare: 20-04-2021 18:05


Klaus Iohannis, Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, marți, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administrației Prezidențiale, primirea președintelui Republicii Moldova a avut loc la ora 17.30.

Maia Sandu se întoarce de la Strasbourg, unde luni seara a ținut  un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) .

Potrivit Agerpres, lupta împotriva corupţiei şi reforma sistemului de justiţie în Republica Moldova au constituit temele centrale ale acestui discurs.

Preşedintele moldovean a evocat problemele cu care se confruntă Republica Moldova, menţionând că autorităţile de la Chişinău îşi doresc să obţină rezultate concrete în lupta cu corupţia.

Maia Sandu a subliniat că, potrivit evaluărilor internaţionale, Republica Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupţiei, a contrabandei şi spălării banilor.

Maia Sandu a avut întrevederi cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquiquio, cu preşedintele CEDO, Robert Spano, cu comisarul pentru Drepturile Omului al CoE,
Dunja Mijatovic, şi cu preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Leen Verbeek.

Preşedintele Republicii Moldova se află în perioada 19 - 22 aprilie într-o vizita la Strasbourg, unde participă la sesiunea de primăvară a APCE

 

Sursa: Agerpres, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO