Răspunsul lui Iohannis la propunerile lui Dăncilă de noi miniştri interimari

04-10-2019 19:23

Continuă cearta dintre premier şi preşedinte pe seama numirilor din Guvern. Viorica Dăncilă a trimis vineri la Cotroceni o listă cu 7 membri PSD ce ar trebui să preia, interimar, portofolii grele rămase fără titulari de câteva luni.

 

Dar Klaus Iohannis i-a cerut premierului să se adreseze mai întâi Parlamentului şi a dat de înţeles că nu va semna nici un decret de investire în funcţie.

 

După o întâlnire cu liderii de partid, Viorica Dăncilă i-a trimis o listă cu șapte noi propuneri președintelui Klaus Iohannis:

Astfel, Ana Birchall ar urma să fie înlocuită de vicepremierul Daniel Suciu, propus interimar la Ministerul Justiției, Gabriel Leş, ministrul Apărării, a putea prelua și Afacerile Interne, iar ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a fost propus ca ministru interimar la Educaţie.

De asemenea, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a fost propus interimar la Ministerul Mediului, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ca ministru interimar al Energiei, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Oprea, ca interimar la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, iar Alexandru Petrescu - vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns premierului Viorica Dăncilă că acțiunile sale generează grave blocaje în instituțiile statului. Iohannis I-a reproșat, de asemenea, că fosta coaliție s-a destrămat, astfel că actualul Guvern are nevoie de un vot de încredere în Parlament.

Iohannis a invocat și o decizie a CCR, aceeași care îl obliga să numească miniștri interimari.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO