Numele lui Basescu pomenit in dosarul "Doi s-un sfert"

Ultima actualizare: 29-03-2012 19:48
Traian Basescu

UPDATE: Numele presedintelui Traian Basescu apare in motivarea deciziei Curtii de Apel in dosarul "Doi si un sfert".

Presedintele Traian Basescu nu a avut nicio convorbire telefonica si nici vreo intalnire cu Puiu Popoviciu de cand este sef al statului, a declarat purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan.

Turcan a spus din nou ca presedintele Basescu respinge orice incercare de a fi asociat cu acte ilegale.

In motivarea deciziei de a-i lasa liberi pe cei retinuti de DNA in scandalul DGIPI este invocat un proces-verbal din 18.12.2008, ce contine o nota de redare a unor conversatii, in care Pitcovici ii spune lui Motoc Ion cuvintele rostite de Basescu lui Puiu Popoviciu: „Ba iti dau cuvantul meu ca nu m-am vazut cu Tulus fata in fata. Am vorbit doar la telefon”.

In acelasi proces-verbal din 18.12.2008, Pitcovici ii spune lui Motoc Ion ca „Puiu Popoviciu a vorbit cu Basescu” si ca „Puiu Popoviciu este asociat intr-o firma cu fratele lui Basescu", se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti, pe care o gasiti atasata mai jos.

Magistratul Viorica Costiniu recunoaste ca veridicitatea afirmatiilor este greu de asumat din continutul dosarului, "dar o conexiune cu cererea procurorului sef de sectie de abtinere, (Doru Tulus) in instrumentarea acestui dosar si acceptata la nivelul conducerii D.N.A. este posibila".

Va reamintim ca hotararea in cazul cererii de arestare a sefului DGIPI, Cornel Serban, seful Diviziei de Operatiuni din DGA Petre Pitcovici si omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost pronuntata in sedinta secreta. Legea prevede ca solutia se anunta in sedinta publica.

Curtea de Apel Bucuresti mai sustine ca ofiterul de politie judiciara al DNA, Ion Motoc, denuntator in acest dosar, ar fi avut o atitudine incurajatoare, intrucat le-a dat de inteles inculpatilor ca se poate "rezolva" dosarul:

"Nu mai putin adevarat este ca din probele dosarului rezulta ca ofiterul judiciar Motoc Ion, cu fiecare intalnire (aflata sub controlul organelor judiciare in urma denuntului acestuia) este tot mai insistent, volubil, cu initiativa si propuneri care incita la reactii pe masura din partea inculpatilor Pitcovici, Serban si Popoviciu (proces-verbal din 18.12.2008, nota redare discutie Motoc Ion care ii propune lui Pitcovici Petru sa-i aranjeze o intalnire cu procurorul, propunere refuzata insa de inculpat".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO