Scandalul MAI: judecatorul a pronuntat hotararea in sedinta secreta!

Ultima actualizare: 01-05-2012 08:18
Puiu Popoviciu

Hotararea in cazul cererii de arestare a sefului DGIPI, Cornel Serban, seful Diviziei de Operatiuni din DGA Petre Pitcovici si omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost pronuntata in sedinta secreta. Legea prevede ca solutia se anunta in sedinta publica.

Judecatoarea Viorica Costiniu a decis, in noaptea de miercuri spre joi, ca cei trei invinuiti sa fie cercetati in libertate, cu interdictia de a parasi tara, informeaza Mediafax.

Articolul 310 din Codul de Procedura Penala stabileste ca pronuntarea hotararii se face in sedinta publica, de presedintele completului, asistat de grefier. Reprezentantii mass-media nu au avut, insa, acces in sala de judecata pentru pronuntare.

Intrebata in legatura cu aceasta situatie, Viorica Costiniu a negat, aratand ca sala a fost plina si ca nu a stiut nimic despre interdictia de a intra in sala.

Potrivit Mediafax,  mai multi jurnalisti au insistat ca unul dintre jandarmi sa intrebe completul de judecata daca pot avea acces in sala pentru pronuntare. Dupa cateva momente, jandarmul le-a comunicat jurnalistilor ca raspunsul este negativ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO