Ludovic Orban: Îl susținem pe premier, e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru

Dată publicare: 14-04-2021 14:40
Dată actualizare: 14-04-2021 14:43


orban

Ludovic Orban a anunțat miercuri că PNL îl susține pe premierul Florin Cîțu, iar pentru România este mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru. Liderul liberal a spus că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o ”decizie rațională”.

 

”Pentru PNL nu există o altă soluție de guvernare decât actuala coaliție de guvernare”, a declarat Ludovic Orban.

”E strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, evident tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a mai spus liderul liberal.

”Aş vrea să precizez că în ceea ce ne priveşte pe noi, îl susţinem în acest demers pe domnul premier şi considerăm că e mai importantă pentru România buna guvernare, decât persoana unui ministru şi atunci când e necesară schimbarea unui ministru premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a afirmat președintele PNL.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost ”o decizie rațională, fundamentată, care era din punctul meu de vedere de domeniul evidenței”, a completat Orban.

Liderul liberal a explicat că decizia de demitere a lui Voiculescu a venit chiar miercuri, după apariția ordinului privind criteriile de carantină, dat fără consultarea premierului și a INSP-ului, acesta fiind ”picătura care a umplut paharul”.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO