Iohannis începe consultările cu liderii politici pe tema proiectului ”România Educată”

Dată publicare: 05-07-2021 10:49
Dată actualizare: 05-07-2021 10:59


consultari, Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis începe, luni, consultările cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului „România Educată”.

 

Astfel, aceste consultpri sunt programate să se desfăşoare în perioada 5 - 7 iulie la Palatul Cotroceni, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Premierul Florin Cîţu va fi prezent, luni, la Cotroceni, la această întrevedere, potrivit agendei prim-ministrului transmisă de Guvern, citată de News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, calendarul consultărilor este următorul:

- Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliţiei de guvernare;

- Marţi, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere;

- Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul «România Educată»”.

La discuţii, vor fi prezentate principalele zone de reformă şi linii de acţiune ale proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea sa şi asumarea transpartinică.

Proiectul ”România educată” a fost supus dezbaterii publice în decembrie 2018.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede alocarea a 3,6 miliarde de euro pentru România Educată, printre reforme fiind incluse dezvoltarea unui sistem de educaţie timpurie incluziv şi de calitate, bacalaureat reformat, iar ca investiţii 1.800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor, 75.000 de săli de clasă dotate cu mobilier, 20.000 de locuri de recreere şi lectură, 20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare.

 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO