Geoana: Basescu stie cel mai bine cum s-au fraudat prezidentialele, asa a luat al doilea mandat

09-10-2013 10:33

Mircea Geoana si Traian Basescu

Senatorul PSD Mircea Geoana, fost candidat la Presedintie, sustine, intr-un comunicat, ca seful statului stie cel mai bine cum s-au fraudat prezidentialele din 2009, social-democratul afirmand ca presedintele "asa a castigat al 2-lea mandat" la Cotroceni.

"Domnul Traian Basescu stie cel mai bine cum s-au fraudat alegerile prezidentiale din 2009. Cum persoane decedate au votat, cum la Paris a fost un vot la 13 secunde, cum s-au tiparit buletine de vot in plus, cum s-au modificat procesele verbale. Domnul Basescu stie mai bine ca oricine toate aceste lucruri, pentru ca asa a castigat al doilea mandat de presedinte.

Am trimis in 2009 sute de mii de dovezi la CC, fara a fi macar analizate. si daca tot stie atat de bine cum s-au fraudat alegerile prezidentiale din 2009, de ce nu ne spune si noua cum a facut? Astfel vom sti cum putem preveni astfel de situatii total nedemocratice si ilegale pe viitor", afirma Geoana in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, despre rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, ca acelasi mecanism a fost folosit de PSD in 2009, la alegerile prezidentiale.

Presedintele a aratat ca a citit o parte din rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, si a aratat ca il va citi integral pana miercuri, pentru ca documentul prezinta "o epopee a furtului in campanie".

"Cu acelasi mecanism au mai furat o data, cel putin in 2009, iar in 2004 am suspectat calculatorul. Dar in 2009, la alegerile prezidentiale, PSD a utilizat exact acelasi mecanism de furt", a declarat presedintele Traian Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO