Basescu, despre dosarul lui Dragnea: Cu acelasi mecanism PSD a furat la alegerile din 2009

09-10-2013 10:13

traian basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, despre rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea privind fraudarea referendumului, ca acelasi mecanism a fost folosit de PSD in 2009, la alegerile prezidentiale.

Presedintele a aratat ca a citit o parte din rechizitoriul din dosarul lui Liviu Dragnea, privind fraudarea referendumului, si a aratat ca il va citi integral pana miercuri, pentru ca documentul prezinta "o epopee a furtului in campanie".

"Cu acelasi mecanism au mai furat o data, cel putin in 2009, iar in 2004 am suspectat calculatorul. Dar in 2009, la alegerile prezidentiale, PSD a utilizat exact acelasi mecanism de furt", a declarat presedintele Traian Basescu.

El a aratat ca isi aminteste faptul ca in 2009 a stiut ca s-au fraudat alegerile, pentru ca a avut cateva probe, dar prea putine.

"Si atunci, ca si la referendumul din vara lui 2012, eu am avut un singur reprezentant in sectiile de votare, pentru ca era coalitia tuturor mogulilor si a tuturor partidelor care il sprijineau pe Geoana si eram practic numai eu si PDL, si stiu ca si atunci au fraudat masiv voturi, masiv", a mai spus Basescu.

El a mentionat ca nu Liviu Dragnea trebuie sa fie tinta, ci promovarea unei legislatii care sa nu mai permita "furtul la alegeri".

"Nu am si bibliorafturile, dar cred ca, privind acest rechizitoriu, nu Dragnea trebuie sa fie tinta, tinta trebuie sa fie cum promovam o legislatie care sa nu mai permita furtul la alegeri", a mai spus Traian Basescu, precizand: "DNA ne-a facut tuturor un serviciu extraordinar".

"A avut rabdare sa ancheteze, sa evalueze un numar mare de sectii de votare in care s-au petrecut fraude, unele de proportii ametitoare. Problema este: suntem capabili sa generam o lege care sa previna fraudarea alegerilor? Cred ca acesta este cel mai mare castig a acestui dosar", a mai comentat seful statului.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26