Gazetarul Cristian Tudor Popescu: ”AUR își are originile în Partidul Comunist”

Ultima actualizare: 07-12-2020 14:03

Una dintre cele mai mari surprize ale rezultatelor exit-poll, anunțate duminică seara pentru alegerile parlamentare, este ”scorul” electoral înregistrat de o formațiune aproape necunoscută: Alianța pentru Unirea Românilor, pe scurt AUR.

Politologul Cristian Pârvulescu și gazetarul Cristian Tudor Popescu au explicat într-o ediție specială a Știrilor Pro TV, duminică seara, cum a apărut acest partid în preferințele românilor.

În opinia lui Pârvulescu, AUR este urmașul partidului România Mare, care, în trecut, a fost condus de Corneliu Vadim Tudor.

Vezi aici lista rezultatelor din toate judeţele, actualizate în timp real

Politologul spune că membrii acestui nou partidn au reușit să găsească un electorat pe fondul ”unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute”.

 

”De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat. A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat. PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia. Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj. Cineva a găsit nișa și a preluat votul.” - a explicat Cristian Pârvulescu.

La rândul său, gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că Alianța pentru Unirea Românilor ”își are originile în Partidul Comunist”.

 

”AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 - 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt. Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR.” - a spus Cristian Tudor Popescu la Știrile Pro TV.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, pentru ora 21.00, duminică, 6 decembrie, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut 5,4% la Senat şi 5,3% la Camera Deputaţilor.

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, duminică seara, după anunţarea rezultatelor exit-poll-ului că ”nu o să intrăm, în niciuna din variante, în vreo coaliţie de guvernare”.
 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO