Rezultate exit-poll alegeri parlamentare 2020. PNL și PSD sunt aproape la egalitate

×
Codul embed a fost copiat

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare, cele de tip exit-poll, au fost anunțate de Institutele de Cercetări Sociologice Avangarde și Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), acestea fiind acreditate de Biroul Electoral Central..

PSD a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel naţional, iar la Camera Deputaţilor - 30,5%, PNL a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00, potrivit Agerpres.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 5,7% la Senat şi 5,7% la Camera Deputaţilor, Partidul Mişcarea Populară - 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 5% la Senat şi 5% la Camera Deputaţilor.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut, conform exit-poll-ului, 5,3% la Senat şi 5,2% la Camera Deputaţilor.

Citește și
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Doar 4 milioane de români votaseră până la ora 16:00
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot până la ora 21.00

Partidele care au obţinut sub pragul de 5% de intrare în Parlament sunt: PER - 1,1% la Senat şi 1,2% la Camera Deputaţilor, PPU-SL - 1% la Senat şi 1,1% la Camera Deputaţilor.

 

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Camera Deputaților:

 

PSD - 30,5%
PNL - 29%
USR - 15,9%
UDMR - 5,7%
AUR - 5,2%
PRO ROMANIA - 5%
PMP - 5%
PER - 1,1%
PPUSL - 1,1%

Rezultate exit-poll CURS/Avangarde, alegeri parlamentare 2020, Senat:

 

PSD - 30,6%
PNL - 29,1%
USR-PLUS - 16,4%
UDMR - 5,7%
PRO ROMÂNIA - 5%
PMP - 5%
AUR - 5,3%
PER - 1,1%
PPUSL - 1%

Potrivit Agerpres, au mai fost acreditate pentru efectuarea de sondaje de opinie la nivel naţional şi societăţile SC Megatronic World Productions SRL şi Ana Events & PR SRL.

Este - fără doar si poate - ziua cea mai lunga pentru cei implicați in aceste alegeri parlamentare. Miza este mare și se numește România, cea de acum și cea de peste 4 ani.

Pentru liberali, miza este importantă în primul rând pentru că de rezultatul acestor alegeri parlamentare 2020 depinde guvernarea lor - dacă vor conduce sau nu, și în următorii 4 ani, Executivul.

În jurul orei 19.30, însă, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan era destul de liniște, spre deosebire de alte alegeri, când curtea era plină de membri de partid și simpatizanți.

De această dată au fost aplicate condiții speciale, din cauza epidemiei de Covid-19, astfel că la sediul PNL - în afară de liderii politici - sunt doar câțiva jurnaliști, și aceștia în număr limitat.

Și la sediul central al Partidului Social Democrat era liniște în jurul orei 19.30. Acolo, pe parcursul întregii zile a fost prezent Marcel Ciolacu, alături de doi dintre oamenii săi de încredere: Sorin Grindeanu și Paul Stănescu.

Președintele PSD a avut rezultate exit-poll pentru aceste alegeri parlamentare 2020, dar nu a vrut să le dea publicității înainte de ora 21.00.

Cu toate acestea, într-o discuție neoficială cu jurnaliștii, Ciolacu a afișat un optimism vizavi de rezultatele exit-poll. A spus, însă, că primarii partidului i-au transmis că a fost foarte greu să mobilizeze electoratul, în special din mediul rural, din cauza pandemiei.

 

Citește și...
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020, diaspora. 265.437de români din străinătate au votat
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020, diaspora. 265.437de români din străinătate au votat

Alegeri Parlamentare 2020. Alegeri Parlamentare 2020. Românii din diaspora au două zile la dispoziție pentru a-și alege senatorii și deputații: sâmbătă și duminică.

LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot până la ora 21.00
LIVE TEXT Alegeri parlamentare 2020. Prezența la vot până la ora 21.00

Alegerile parlamentare din 2020 au început încă de vineri seara în diaspora, dar în România, urnele s-au deschis duminică, la ora 7.00. Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi să îşi aleagă senatorii şi deputaţii.

Orban: „Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016”
Orban: „Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016”

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor să iasă la vot, pentru a nu repeta greşeala de la alegerile parlamentare din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la scrutin.

Sute de români mutaţi în Ungaria au votat pentru prima dată într-o secție înființată special pentru ei
Sute de români mutaţi în Ungaria au votat pentru prima dată într-o secție înființată special pentru ei

O secție de votare a fost înființată într-o localitate din Ungaria pentru sute de români care locuiesc acolo

Recomandări
Cum încearcă regimul Xi Jinping să împiedice răspândirea informațiilor despre proteste:
Cum încearcă regimul Xi Jinping să împiedice răspândirea informațiilor despre proteste: "Val de postări cu conținut erotic"

Pentru mulți chinezi, Twitter reprezintă singura modalitate de a afla despre protestele istorice din propria lor țară. În secret și ilegal, ei apelează la internetul liber prin VPN, un serviciu care protejează conexiunea la internet și confidențialitatea

Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen
Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni seara, pe Twitter că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Brazilia - Elveția, final de meci! Victorie cu un gol spectaculos marcat pe final
Brazilia - Elveția, final de meci! Victorie cu un gol spectaculos marcat pe final

Brazilia - Elveția, LIVE TEXT. Echipa câștigătoare se califică în optimile de finală